Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Bästa nya mobilens pappa porträtteras i KTH&Co

Publicerad 2009-03-10

Frank Meehan, alumn från KTH och anställd på Ericsson i sju år, är i dag vd för en ny uppstickare på mobilmarknaden, Inq Mobile. Den utnämndes nyligen till ”Årets bästa mobil” vid mobilmässan i Barcelona. Frank Meehan porträtteras i det nya numret av KTH&Co.

KTH&Co har träffat Frank Meehan för en intervju i London, där företaget han är vd för, Inq Mobile, har sitt huvudkontor. Frank Meehan berättar bland annat om företagets nya internetmobil och varför man har valt att ta bort en del funktioner som annars brukar finnas i avancerade mobiler, såsom musik, tv och video.

– Det är mest tekniker som är förtjusta i sådana funktioner, men det är egentligen ingen som använder dem. Jag menar när man är ute, hur många är det som stannar upp för att titta på ett videoklipp i mobilen? De flesta vill använda mobilen för att kommunicera, säger Frank Meehan.

Det snabbast växande förnybara energislaget i världen just nu är vindkraft. På KTH utvecklas både nya komponenter och systemlösningar för vindkraft. Det nya numret av KTH&Co tar en närmare titt på vindkraft.

– Det finns en stor potential för vindkraft i Sverige, betydligt större än i många andra europeiska länder. Dagens stödsystem måste ses över för att täcka en större utbyggnad, säger Lennart Söder, professor vid avdelningen för elektriska energisystem, KTH.

Vindkraft spelar också en viktig roll vid den andra upplagan av konferensen Teknik&Tillväxt, som KTH arrangerar den 1 april, och professor Lennart Söder är en av deltagarna. Vid årets konferens kommer man att diskutera energibranschens och transportmedelsindustrins affärskritiska vägval, forskning och teknikutveckling. Konferensen presenteras självklart i det nya numret av KTH&Co och en rapport från konferensen kommer i nummer 2 senare i vår. Dessutom har en konferensbilaga producerats, som följer med KTH&Co.

Håkan Soold

Innehållsansvarig:redaktion@kth.se
Tillhör: Om KTH
Senast ändrad: 2009-03-10