Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och om hur processen ser ut. Dessutom; allt rörande antagning, urval, behörighet och anstånd.
1. Behörighet
Du behöver ha grundläggande och särskild behörighet för högskolestudier för att kunna söka till KTH. Det första du behöver göra är att kolla upp att du har det.
Du måste kunna styrka att du har behörighet med betyg eller andra dokument. Vissa betyg överförs automatiskt, kontrollera vad du själv behöver skicka in.
Gå in på www.antagning.se, hitta de utbildningar du är intresserad av, gå till anmälan, rangordna utbildningarna efter intresse och skicka in din ansökan.
Om det finns fler behöriga sökande än antalet utbildningsplatser görs ett urval. För KTH:s grundutbildningar tillämpas betygs- och provurval. Till vissa utbildningar finns även andra urvalsgrupper.
Antagningsbesked 1 visar om du är antagen, reservplacerad eller struken efter första urvalet. Detta besked kräver svar. Sista svarsdag hittar du under Viktiga datum. Antagningsbesked 2 behöver du inte svara på.
Innan du startar din utbildning måste du delta på det obligatoriska uppropet. Under perioden mellan upprop och terminsstart ges ofta introduktionskurser som vi rekommenderar dig att gå på för att få en bra start på studietiden.
Under sidorna Ny på KTH finns viktig information för dig som är nyantagen eller är reserv. Där hittar du bland annat information om din studiestart, studietips och information om mottagning.
Många studenter beskriver mottagningsveckorna på höstterminen som sin bästa tid på KTH. Mottagningen är frivillig men ett fantastiskt tillfälle att få information och knyta kontakt med dem du kommer att plugga tillsammans med.