Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida
Studenter som pluggar tillsammans

Högskoleingenjör på KTH

Högskoleingenjörer är eftertraktade inom de flesta branscher på arbetsmarknaden. Läs en ingenjörsutbildning och bli redo för arbetslivet efter bara tre år.

Hitta din utbildningJämför utbildningar

Bli högskoleingenjör på 3 år

KTH:s högskoleingenjörsutbildningar tar tre år och är utvecklade tillsammans med näringslivet. Teoretiska moment följs ofta av projekt och laborationer där studenterna kan använda den nya kunskapen. I programmen ingår träning i att använda utrustning och metoder vilket gör högskoleingenjörerna väl förberedda för arbetslivet. Det finns goda möjligheter att knyta kontakter med företag redan under studietiden..

Undervisningen är till stor del schemabunden och du läser ofta flera kurser parallellt. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som kan utföras antingen på KTH, utomlands eller på ett företag.

Du är färdigutbildad ingenjör efter tre år och kan börja jobba direkt efter examen, högskoleingenjörer är eftertraktade på arbetsmarknaden och karriärmöjligheterna är goda. Du kan även välja att fortsätta läsa en masterutbildning på KTH eller på någon annan högskola i Sverige eller utomlands.

KTH:s masterprogram

Utlandsstudier

Vilket språk ges utbildningen på?

Programmen är utformade så att undervisningen ges på svenska. Du ska dock vara förberedd på att kurslitteraturen kan vara på engelska redan från början och beroende på vilka som undervisar kan också vissa undervisningspass hållas på engelska. Om du vill veta mer om vad som gäller på just programmet som du är intresserad av, kontakta studievägledningen.

Kontaktuppgifterna hittar du under varje programsida.

KTH-studenterna Adam och Ethar.

Passa på att fråga en KTH-student

Kontakta en en högskoleingenjörsstudent och ställ frågor till någon som pluggar den utbildning du undrar över.

Två studenter sitter på en trappa och tittar på en skärm tillsammans.

Jämför våra utbildningar

KTH erbjuder ett flertal utbildningar. Här kan du jämföra våra grundutbildningar med varandra.