Till innehåll på sidan

Introduktionsdag för nya studenter

Vill du veta mer om hur det funkar att plugga på KTH innan du börjar? KTH välkomnar nya programstudenter till en introduktionsdag den 8 augusti där du får möjlighet att träffa studenter och personal som delar med sig av information som du har nytta av i din studiestart, som hur mottagningen fungerar, hur du lyckas med matten och information om Funka.

Mer information om anmälan kommer i samband med ditt antagningsbesked

Du kommer få mer information om anmälan till introduktionsdagen i samband med ditt antagningsbesked.

Välkommen till en introduktionsdag på KTH

Introduktionsdagen är till för nya programstudenter som vill veta mer om hur det funkar att plugga på universitet i stort och KTH i synnerhet. Här kommer du att få träffa stödfunktioner från KTH och ha möjlighet att ställa frågor till personal, andra studenter på KTH och lärare om till exempel matten, mottagningen eller stöd för studenter med funktionsnedsättningar. Våra studentambassadörer kommer också hålla rundvandringar så du kan bekanta dig med KTH:s lokaler och omgivningar. Och vi bjuder på fika!

Programmet kommer att genomföras två gånger under dagen, ett pass startar kl. 13.00 och ett startar kl. 14.15. Du kommer att få mer information om anmälan i samband med att du får ditt antagningsbesked. Om du vill delta behöver du anmäla dig, och väljer då den tid som passar dig bäst. Observera att det finns ett begränsat antal platser. Det är först till kvarn-principen som gäller. 

Informationspass

Vi börjar med ett informationspass i sal E1, Lindstedtsvägen 3. Tillgänglighetsanpassad entré finns via Osquars backe 2.

  • Börja på KTH - en student berättar om sin studiestart på KTH
  • Mottagningen - Tekniska högskolans studentkår (THS), berättar om mottagningen
  • Intromatte - så lyckas du med matten
  • Examinationer - det här behöver du känna till om examinationer
  • Stöd för studenter med funktionsnedsättning (Funka) - information om hur du kan ansöka om kompensatoriskt stöd vid varaktig funktionsnedsättning

Rundvandring

Efter informationspasset blir det en kortare rundvandring på campus med våra studentambassadörer. Du kommer få en rundtur över de viktigaste platserna på campus och kan samtidigt ställa frågor till studentambassadörerna. Kanske undrar du över var de bästa mikrovågsugnarna eller studieplatserna är? Rundvandringen kommer ta cirka 20 minuter.

Fika och mingel i U-huset

Rundvandringen slutar i U-huset där vi bjuder på fika och där du kan ställa frågor till personal och studenter i våra informationsstationer:

  • Studentwebben/digitala verktyg : Få information och koll på var du hittar viktig studieinformation.
  • Examination : Examination på universitetet skiljer sig från prov på gymnasiet. Få koll på studieperioder, tentaperioder, tentamensanmälan och vilka regler som gäller.
  • Intromatte : Matten är en stor del av studierna på KTH och det finns mycket stöd att få. Under mottagningsveckorna erbjuds de flesta nya studenter en kurs i intromatte. Här kan du träffa lärare från kursen som kan ge dig tips på studieteknik och hur du lyckas med matten.
  • KTH Biblioteket : På KTH Biblioteket lånar du kurslitteratur, men du kan även boka grupprum och få hjälp med informationssökning.
  • THS och mottagningen : Träffa studentkåren och få reda på vad som händer under mottagningen.
  • Funka : Om du har en varaktig funktionsnedsättning finns stöd att få i dina studier på KTH. Träffa gruppen som samordnar stödet, få information om vad för stöd det finns att få och hur du ansöker om stöd. 
  • Studenthälsan : Studenthälsan är ett stöd du kan vända dig till för att främja din hälsa under studietiden.

Vill du börja förbereda dig för din studiestart redan nu?

Guide till att plugga på universitet

Är du ny till studier på universitetet är det inte helt lätt att veta hur allt funkar. Här samlar vi allmänna tips som är bra att ha koll på i början av dina studier på KTH, hur det skiljer sig från gymnasiet och om matten på KTH.

Guide till att plugga på universitetet

Fråga en student

Våra studentambassadörer svarar gärna på dina frågor om KTH, passa på att fråga någon som går den utbildning du är antagen till. Du kan till exempel fråga om utbildningens innehåll, studentliv eller om jobbet som ingenjör.