- Förstå klimatförändringspolicyer i energiplaneringsperspektiv
Faktorer som påverkar energipolitikens utformning, såsom historisk utveckling av energisystem, utvecklingsideologier, socioekonomiska förändringar och mål, teknikalternativ och resurstillgång analyseras i internationella och nationella sammanhang och i olika sektoriella utvecklingssammanhang.
- Verktyg för att utvärdera energi- och klimatpolitik (utvärdera policyer, deras genomförande och resultat med hjälp av indikatorer)
Studenterna lär sig om reglerande och ekonomiska styrmedel som används i energipolitiken – vilket bidrar till klimatmålen. Vilka typer av politiska instrument använder länder för att främja hållbara energisystem (d.v.s. monetära incitament, reglering, forskning etc.)? Studenterna analyserar energipolitik i europeiska och utvecklingsländers sammanhang. Effekterna av energipolitiken (ekonomisk, teknisk, social, miljömässig hållbarhet) bedöms med hjälp av olika indikatorer.
- Transparent och harmoniserad redovisning av växthusgaser för begränsning av klimatförändringar
Studenterna kommer att introduceras till ett enkelt modelleringsverktyg där de kommer att ombes att mata in data och göra en analys relaterad till minskning av växthusgasutsläpp. Syftet med den här övningen är att lära sig hur beräkningsverktyget för växthusgaser (GHG) används för att uppskatta växthusgasutsläpp från energiproduktionssystemen i en livscykelansats. Detta kommer också att ge praktisk kunskap och insikter om transparenta och harmoniserade redovisningsförfaranden för växthusgaser.