Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Madeline Balaam

Professor i interaktionsdesign

I takt med att digitala teknologier blivit en integrerad del av våra liv har de också blivit allt mer intima – vi använder teknik på intima platser, för att mediera intima relationer och för att samla, lagra och reflektera över intim data. Madeline och hennes team har fokuserat på att förstå, designa och studera denna kvalitet hos tekniken.

En aspekt av intim teknologi som kan utnyttjas för samhällets bästa är dess användning inom intim hälsa. Människor känner sig ofta mindre generade att googla intima frågor än vad de skulle vara att prata med en förälder, vän eller läkare. Madeline och hennes team har designat mobila applikationer som vägleder kunskap om den intima anatomin till fingersensorer som inbjuder till medierad beröring som en kunskapskälla.

I takt med att teknologier aktivt berör människor kommer de att bli mer intima. Tänk på robotar i ett vårdhem som bär, tvättar och tar hand om människor. Samhället behöver kunskap om hur denna typ av beröring kan designas väl så att den är säker och värdig. Madeline och hennes team utvecklar en stol som kan röra sig för att beröra höfterna, de inre låren och bäckenbotten. Deras utforskningar ger nödvändig kunskap om hur man väl berör känsliga och intima kroppsdelar.

Anders Andersson
Madeline Balaam
Karin Bradley
Véronique Chotteau
Jens Edlund
Karin Edvardsson Björnberg
Henrik Ernstson
Kerstin Forsberg
Šarūnas Girdzijauskas
Stefan Grönkvist
Dilian Gurov
Kristinn B. Gylfason
Patrik Hilber
Milan Horemuz
Erik Jenelius
Fredrik Johansson
Magnus Johnson
Johan Karlsson
Stefano Markidis
Daniel Månsson
Jenny Paulsson
Christopher Peters
Stephan Roth
Jennifer Ryan
Ragnar Thobaben
Frauke Urban
Francisco Vilaplana
Ming Xiao
Ozan Öktem