Nyheter
-
Från havet till hållbarhet: Att övervinna hinder vid utvidgning av svensk lågtrofisk marikultur
Foto: Rifqi Dahlgren / Flickr Publicerad 2024-06-18KTH-forskare och medlem i KTH FOOD, Jean-Baptiste Thomas, och hans KTH-kollegor Linus Hasselström, Rajib Sinha, och Fredrik Gröndahl har tillsammans med Åsa Strand på IVL, Frida Franzén på Tyréns och ...
Läs artikeln -
Kultivering av hållbarhet: postdoktorandforskning om utvecklingen av vertikal odling
-
"Bortom jordbruk: Ätbara mikroorganismer och nästa revolution inom livsmedelsproduktion"
Publicerad 2024-05-27Har du någonsin undrat om det finns ett sätt att producera mat som inte bara mildrar klimatförändringarna utan också hjälper till att förhindra dem? Mikroorganismer kan vara en nyckel till lösningen. ...
Läs artikeln -
Sista ansökningsdagen för postdoktorandtjänsten
-
“Biotekniken är en nyckelfaktor för att lösa många utmaningar”
-
Ny postdoktorstjänst på KTH FOOD
-
KTH och Södertälje kommun: implementering av livsmedelsförsörjningsstrategi
-
Att överbrygga akademi och industri- KTH doktorander på LiFT
-
Ett livslångt lärande om livsmedelsövergångar
Emrah Karakaya, foto: Jannis Politidis Publicerad 2024-03-13Emrah Karakaya är docent inom industriell dynamik och hållbara affärsmodeller. I sin forskning undersöker han hur olika industrisektorer – exempelvis inom energi och livsmedel – förändras och blir mer...
Läs artikeln -
Hallå där, Rebecka Milestad!
Rebecka Milestad, photo: Fredrik Persson Publicerad 2024-02-20Rebecka Milestad är agronom, doktor i landsbygdsutveckling och docent i miljöstrategiforskning. Milestad bedriver tvärvetenskaplig forskning ur ett systemperspektiv om jordbruks- och livsmedelsresilie...
Läs artikeln -
Samarbete kring användning av vetekli för välsmakande fiber
Morphology of wheat bran, the outer layer of the wheat grain rich in dietary fibres and antioxidants Publicerad 2024-01-30Lantmännen, KTH, Stockholms universitet, och Lunds universitet samarbetar för att undersöka strukturen hos vetekli med hjälp av ForMAX beamline. Teamet strävar efter att extrahera mer fiber från kliet...
Läs artikeln -
Mat på KTH Africa Days
Publicerad 2024-01-30Under KTH Africa Days lyftes samarbetet i och med Afrika för KTH:s fakultetsmedlemmar och studenter. Konferensen tisdagen den 16:e fokuserade på livsmedelssystem med två seminarier med pågående matpro...
Läs artikeln -
KTH FOOD postdoktortjänst
Publicerad 2023-12-19KTH FOOD rekryterar en postdoktor inom hållbara livsmedelsinnovationer.
Läs artikeln -
KTH-forskare beviljas Formas-medel för matprojekt
Christofer Lendel. Foto: Peter Ardell, KTH Publicerad 2023-12-12Christofer Lendel och hans forskningsgrupp på KTH undersöker hur proteiner kan användas som byggstenar i nya typer av material. Det kan handla om allt från konstgjort silke och miljövänliga plaster ti...
Läs artikeln -
Grötlunch belyser vikten av kulturspannmål och kostfibrer
Publicerad 2023-12-06Tisdagen den 5 december stod KTH FOOD värd för en grötlunch med föredrag på temat kulturspannmål, fullkorn och kostfibrer. Målet med det populära evenemanget var att utforska betydelsen av dessa eleme...
Läs artikeln -
Successful dissertation on urban gardening
-
Minskad klimatpåverkan på menyn
Från och med nästa år inför KTH en ny matstandard för de måltider som beställs genom catering . (Foto: Mostphotos) Publicerad 2023-11-28Från och med nästa år ska den mat som beställs till möten, evenemang och representation ha WWF:s märkning One Planet Plate som standard – detta för att minska KTH:s klimatavtryck per måltid i linje me...
Läs artikeln -
KTH-forskare får ERC Synergy Grants
Stefania Giacomello (t v) och Danica Kragic Jensfelt (t h). (Foto: Karin Nedler/SciLifeLab och KTH) Publicerad 2023-11-08Stefania Giacomello och Danica Kragic Jensfelt ingår i internationella team som tilldelats två ERC Synergy Grants, ett för tarmsjukdomar och ett annat för digital överföring av lukter.
Läs artikeln -
Samarbete i fokus på KTH FOODs första referensgruppsmöte
Publicerad 2023-10-31KTH FOOD center höll sitt första referensgruppsmöte med deltagare från kommuner, företag, icke-statliga organisationer, stiftelser och forskningsinstitut. Syftet med workshopen var att samla relevanta...
Läs artikeln -
Hallå där, Björn Kjellgren!
Björn Kjellgren Publicerad 2023-09-26Björn Kjellgren är lektor på avdelningen för språk och kommunikation, med en doktorsexamen inom sinologi och erfarenhet som forskare inom socialantropologi. Nu jobbar han med att vidareutveckla KTHs u...
Läs artikeln