Till innehåll på sidan

Nyheter

  • Från havet till hållbarhet: Att övervinna hinder vid utvidgning av svensk lågtrofisk marikultur  

    Foto: Rifqi Dahlgren / Flickr
    Publicerad 2024-06-18

    KTH-forskare och medlem i KTH FOOD, Jean-Baptiste Thomas, och hans KTH-kollegor Linus Hasselström, Rajib Sinha, och Fredrik Gröndahl har tillsammans med Åsa Strand på IVL, Frida Franzén på Tyréns och ...

    Läs artikeln
  • Kultivering av hållbarhet: postdoktorandforskning om utvecklingen av vertikal odling 

    Publicerad 2024-06-18

    Hallå där, Maria Bustamante! 

    Läs artikeln
  • "Bortom jordbruk: Ätbara mikroorganismer och nästa revolution inom livsmedelsproduktion"

    Linder presenting
    Publicerad 2024-05-27

    Har du någonsin undrat om det finns ett sätt att producera mat som inte bara mildrar klimatförändringarna utan också hjälper till att förhindra dem? Mikroorganismer kan vara en nyckel till lösningen. ...

    Läs artikeln
  • Sista ansökningsdagen för postdoktorandtjänsten

    Dekortiv bild/decorative picture
    Publicerad 2024-04-30
    Läs artikeln
  • “Biotekniken är en nyckelfaktor för att lösa många utmaningar”

    Picture of He Li
    Publicerad 2024-04-24
    Läs artikeln
  • Ny postdoktorstjänst på KTH FOOD

    Publicerad 2024-04-09
    Läs artikeln
  • KTH och Södertälje kommun: implementering av livsmedelsförsörjningsstrategi

    Decorative picture
    Publicerad 2024-04-03
    Läs artikeln
  • Att överbrygga akademi och industri- KTH doktorander på LiFT

    Bild på en hydroponisk odling
    Publicerad 2024-04-03
    Läs artikeln
  • Ett livslångt lärande om livsmedelsövergångar

    Emrah Karakaya, foto: Jannis Politidis
    Publicerad 2024-03-13

    Emrah Karakaya är docent inom industriell dynamik och hållbara affärsmodeller. I sin forskning undersöker han hur olika industrisektorer – exempelvis inom energi och livsmedel – förändras och blir mer...

    Läs artikeln
  • Hallå där, Rebecka Milestad! 

    Rebecka Milestad, photo: Fredrik Persson
    Publicerad 2024-02-20

    Rebecka Milestad är agronom, doktor i landsbygdsutveckling och docent i miljöstrategiforskning. Milestad bedriver tvärvetenskaplig forskning ur ett systemperspektiv om jordbruks- och livsmedelsresilie...

    Läs artikeln
  • Samarbete kring användning av vetekli för välsmakande fiber

    Morphology of wheat bran, the outer layer of the wheat grain rich in dietary fibres and antioxidants
    Morphology of wheat bran, the outer layer of the wheat grain rich in dietary fibres and antioxidants
    Publicerad 2024-01-30

    Lantmännen, KTH, Stockholms universitet, och Lunds universitet samarbetar för att undersöka strukturen hos vetekli med hjälp av ForMAX beamline. Teamet strävar efter att extrahera mer fiber från kliet...

    Läs artikeln
  • Mat på KTH Africa Days

    Publicerad 2024-01-30

    Under KTH Africa Days lyftes samarbetet i och med Afrika för KTH:s fakultetsmedlemmar och studenter. Konferensen tisdagen den 16:e fokuserade på livsmedelssystem med två seminarier med pågående matpro...

    Läs artikeln
  • KTH FOOD postdoktortjänst

    Publicerad 2023-12-19

    KTH FOOD rekryterar en postdoktor inom hållbara livsmedelsinnovationer.

    Läs artikeln
  • KTH-forskare beviljas Formas-medel för matprojekt

    Christofer Lendel. Foto: Peter Ardell, KTH
    Publicerad 2023-12-12

    Christofer Lendel och hans forskningsgrupp på KTH undersöker hur proteiner kan användas som byggstenar i nya typer av material. Det kan handla om allt från konstgjort silke och miljövänliga plaster ti...

    Läs artikeln
  • Grötlunch belyser vikten av kulturspannmål och kostfibrer

    Publicerad 2023-12-06

    Tisdagen den 5 december stod KTH FOOD värd för en grötlunch med föredrag på temat kulturspannmål, fullkorn och kostfibrer. Målet med det populära evenemanget var att utforska betydelsen av dessa eleme...

    Läs artikeln
  • Successful dissertation on urban gardening

    Publicerad 2023-11-28

    Nathalie Bergame sucessfully defended her doctoral dissertation.

    Läs artikeln
  • Minskad klimatpåverkan på menyn

    Mat och händer som skär upp maten.
    Från och med nästa år inför KTH en ny matstandard för de måltider som beställs genom catering . (Foto: Mostphotos)
    Publicerad 2023-11-28

    Från och med nästa år ska den mat som beställs till möten, evenemang och representation ha WWF:s märkning One Planet Plate som standard – detta för att minska KTH:s klimatavtryck per måltid i linje me...

    Läs artikeln
  • KTH-forskare får ERC Synergy Grants

    Porträtt på två forskare
    Stefania Giacomello (t v) och Danica Kragic Jensfelt (t h). (Foto: Karin Nedler/SciLifeLab och KTH)
    Publicerad 2023-11-08

    Stefania Giacomello och Danica Kragic Jensfelt ingår i internationella team som tilldelats två ERC Synergy Grants, ett för tarmsjukdomar och ett annat för digital överföring av lukter.

    Läs artikeln
  • Samarbete i fokus på KTH FOODs första referensgruppsmöte

    Publicerad 2023-10-31

    KTH FOOD center höll sitt första referensgruppsmöte med deltagare från kommuner, företag, icke-statliga organisationer, stiftelser och forskningsinstitut. Syftet med workshopen var att samla relevanta...

    Läs artikeln
  • Hallå där, Björn Kjellgren!

    Björn Kjellgren
    Björn Kjellgren
    Publicerad 2023-09-26

    Björn Kjellgren är lektor på avdelningen för språk och kommunikation, med en doktorsexamen inom sinologi och erfarenhet som forskare inom socialantropologi. Nu jobbar han med att vidareutveckla KTHs u...

    Läs artikeln