Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

N5T Extended Campus Programme - Batterispecialisering

Det finns ett ständigt behov av renare och mer effektiva batterier. N5T Extended Campus Programme – Batterispecialisering erbjuder dig en unik möjlighet att specialisera dig inom batteriteknik vid ett nordiskt partneruniversitet.

Två studenter i ett kemilabb.
Två studenter i ett kemilabb.

Nordic Five Tech-alliansen erbjuder detta Extended Campus Programme med fokus på batterier för dig som studerar på masternivå. När du tar del av denna möjlighet kommer du att tillbringa ett år på KTH och ytterligare ett helt läsår vid ett partneruniversitet i Danmark, Finland eller Norge. Denna specialisering genomförs under programmet Erasmus+, och dina programstudier kommer att resultera i en masterexamen vid KTH.

För ytterligare information om Extended Campus Programme med fokus på batterier, vänligen kontakta kontaktpersonen för detta specialutbyte.

Översikt

N5T Extended Campus Programme - Batterispecialisering erbjuder denna unik möjlighet för studenter som redan är antagna till ett masterprogram vid KTH. Specialiseringen är utformad för att ge dig en strukturerad och berikande pedagogisk erfarenhet, så att du kan specialisera dig inom ett valt område vid KTH och ett annat universitet i Nordic Five Tech-alliansen:

Chalmers är också en partner inom N5T-alliansen, men eftersom det är ett annat svenskt universitet kan du inte åka på utbyte dit inom det här programmet.

Lämpliga masterprogram på KTH

Programansvariga från följande masterprogram vid KTH har godkänt att batterispecialiseringen kan vara lämplig för deras programstudenter.

Struktur och kurser

Programmet sträcker sig över två år, där du ägnar första året åt grundstudier vid KTH.

Under ditt andra år på värduniversitetet kommer du läsa en kombination av obligatoriska batterirelaterade specialiseringskurser och valfria kurser, så att du kan skräddarsy dina studier efter dina specifika intressen. Du kommer också att ha möjlighet genomföra faktainsamling till ditt examensarbete vid värduniversitet i samarbete med forskare inom batteriområdet.

Din sista termin och examensarbetet genomför du vid värduniversitetet. I vissa fall kan du välja att göra examensarbetet vid ett tredje N5T-universitet eller hemma på KTH.

Termin 1 och 2

Vid KTH.

  • 60 hp programkurser.

Termin 3

Vid värduniversitetet.

  • 15 hp batterikurser.
  • 15 hp valfria kurser.

Termin 4

Vid värduniversitetet.

  • 30 hp examensarbete.

Tillgängliga kurser i batteriteknik hos alla N5T-partners (nordicfivetech.org)

Antagning och behörighet

För att vara behörig till N5T Extended Campus Programme - Batterispecialisering måste du vara masterstudent på KTH och din programansvarige måste ha godkänt batteriinriktningen i dina studier. Du måste också uppfylla behörighetskraven för utbytesstudier.

Behörighet och urval för utbytesstudier

Ansök till Extended Campus-programmet när ansökan till utbytesstudier är öppen. Du ansöker i Mobility Online genom att ansöka om utbytesstudier vid ett av värduniversiteteten för ett helt läsår.

Ansökan till utbytesstudier

Det är endast möjligt att påbörja studierna vid N5T-värduniversitetet på höstterminen.

Examensbevis

Efter avslutat program får du ett examensbevis från KTH, samt en särskild N5T-inlaga som vittnar om att din batterispecialisering är genomförd vid KTH och värduniversitetet inom N5T.