Tema: Mat
Hur kan vi äta och producera mat på ett mer hållbart och bra sätt för framtiden? I en serie artiklar ger vi några exempel på forskning, innovationer och nya tankesätt från KTH som kan inspirera till en mer hållbar matlust både på ett personligt och globalt plan.
Slängd mat får nytt liv
Nästa generations mat – kommer den vara framställd av dagens avfall? Ett forskarlag på KTH är på jakt efter nya sätt att ta hand om outnyttjade restprodukter inom jordbruk och livsmedelsindustri.
Läs artikelnStudenternas fältstudie: kaffe kan lyfta bönder ur fattigdom
KTH-studenterna David Sigge och Filip Borgström tillbringade två månader i Thailand för sitt kandidatex-arbete i industriell ekonomi. De undersökte om och hur lantbrukare kan öka sina intäkter på ett ...
Läs artikelnFikat rubbas inte av höjda priser
Vilken mat drar vi ned på och vilka varor fortsätter vi köpa, trots stigande priser? Studenter vid KTH har synat alla inköp som gjorts av medlemskunder i Coops butiker de senaste två åren.
Läs artikeln- Slängd mat får nytt liv
23 aug 2023
- Studenternas fältstudie: kaffe kan lyfta bönder ur fattigdom
21 jun 2023
- Fikat rubbas inte av höjda priser
13 jun 2023
- Hur kan en familj äta mer hållbart?
7 jun 2023
- Färska grönsaker året om genom odling i vatten
29 maj 2023