KTH FOOD sitter i juryn för Circular Gastronomy Challenge
Rebecka Milestad, vice föreståndare av KTH FOOD har utsetts till jurymedlem för hållbarhetspriset Circular Gastronomy Challenge. Priset tilldelas personer eller organisationer inom restaurangnäringen för idéer och initiativ som bidrar till omställning till ett sundare livsmedelssystem.
– Vi har fortfarande mycket att göra för att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem. Restaurang-näringen är en viktig pusselbit i det arbetet, som kulturbärare, som innovationsyta och som inspiratörer. KTH FOOD vill gärna vara med och hjälpa till att visa upp goda exempel, så vi är väldigt glada över det här initiativet vi får vara med i, säger Rebecka Milestad.
Circular Gastronomy Challenge riktar sig till restaurang-, bar-, bageri- och cafébranschen och stöttar idéer och initiativ som bidrar till ett sundare matsystem. Varje år utses tre hållbara idéer som premieras med skräddarsydda coachning från särskilt utvalda experter.Juryn består av nytänkande kockar och hållbarhetsexperter inom cirkulär ekonomi och gastronomi.
– Inför årets arbete har vi förstärkt juryn med representanter från akademi och forskning. Vi vet att Rebecka kommer tillföra väldigt mycket till juryarbetet. Hennes egen forskning på KTH, breda nätverk genom KTH FOOD Centre och bakgrund på SLU gör henne till en stor källa till kunskap just när det gäller vårt ämnesområde, säger Per Styregård, medgrundare av Circular Gastronomy och juryns ordförande.
Årets pristagare presenteras i december och det går att nominera Circular Gastronomy fram till den 10 oktober. Läs mer om kriterierna och nominera idéer och initiativ här .