Till innehåll på sidan

Innovativ livsmedelsforskning i fokus under Livsmedelsföretagens besök på KTH

Publicerad 2024-10-02

Livsmedelsföretagens forsknings- och utvecklingskommitté besökte Kungliga Tekniska Högskolan under torsdagen den 19 september för ett engagerade möte med spjutspetsforskning inom livsmedel i fokus.

Besöket började med introduktioner, följt av en översiktlig presentation av KTH FOOD som hölls av KTH FOODs direktör Francisco Vilaplana, verkställande direktör Erica-Dawn Egan och studierektor för LiFT PhD School Anna Hanner. 

Forskare från KTH delade sedan med sig av insikter från sina senaste projekt inom livsmedelssektorn. Ämnen inkluderade miljöbedömningar av akvaponisk livsmedelsproduktion av Elisabet Henriksson, innovativa metoder för att använda matavfall genom enzymatisk ingenjörskonst av Carl Rämgård, kostens påverkan på tarmhälsa av Yuvarani Masarapu och potentialen hos syntetisk biologi för att förbättra mikrobiell proteinproduktion av Paul Hudson. 

Kommittén avslutade sitt besök med en rundtur på labbet på avdelningen för glykovetenskap för att få en inblick i KTHs avancerade forskningsanläggningar. Besöket medförde ett framgångsrikt utbyte av idéer mellan KTH och Livsmedelsföretagen.