Nedan listas ett antal studentprojekt som berör temat mat och livsmedelssystem.
Frida Dahlqvist utforskar processerna för omvandling av matavfall, dess energifördelar och utmaningar med att odla insekter från matavfall och biogasproduktion från matavfall, med fokus på produktion från början av produktionen till slutprodukten och dess användning.
Ellie Olsson och Silja Björk Axelsdóttirs projekt syftar till att undersöka samspelet mellan resiliens och hållbarhet inom korta livsmedelsförsörjningskedjor (SFSC) samt kartlägga drivkrafter, barriärer och möjliggörare för alternativa livsmedelsnätverk i ett svenskt jordbruks-livsmedelssystem.
Stella Levins projekt analyserar nationella och kommunala officiella dokument om livsmedelsberedskap för kriser för att avgöra hur och i vilken utsträckning de nationella riktlinjerna överensstämmer med det arbete som görs på lokal nivå.
Syftet med Axel Andersson och Sebastian Borgernäs examensarbete är att undersöka vilka hinder som står i vägen för att skala upp precisionsjästa mejeriproteiner till ett kommersiellt tillgängligt pris och volym för att avgöra vad som är det bästa sättet att åtgärda problemet.
Tora Sahle och Kajsa Kierkegaards studie ämnar kartlägga relevanta hållbarhets- eller kvalitetskriterier som kan påverka kommuners benägenhet att upphandla livsmedelsprodukter baserade på svinn-råvaror, vilka IVL:s projekt Blod&Rova ämnar ta fram
Uppsatsportal
Söker du examensarbete inom livsmedelssystem? På KTH:s exjobbsportal finns det möjligheter för dig som student att hitta studentuppdrag och skapa kontakter med företag. Som företag eller organisation har du möjlighet att hitta ny kompetens hos våra engagerade studenter. Lycka till!