Emma, Farkostteknik 300 hp
Emma började med att gå Öppen ingång 300 hp på KTH och studerar nu Farkostteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.
Emma berättar om sin tid på KTH
Hej! Mitt namn är Emma och jag läser civilingenjörsutbildningen inom Farkostteknik med en en master inom Tillämpad matematik och beräkningsmatematik. Ursprungligen kommer jag från Köping som ligger ungefär 1,5 h från Stockholm. Just nu bor jag i en studentlägenhet nära KTH Campus och det innebär att jag kan vara mer spontan, vilket är otroligt skönt.
Jag har alltid vetat att jag vill läsa på universitet efter gymnasiet, men inom vad visst jag inte när jag tog studenten. Så jag tog ett sabbatsår med jobb och lite resande, men sen behövde jag ta ett beslut. Jag har alltid tyckt om matematik och började fundera på om civilingenjör kunde vara något för mig. På KTH:s hemsida hittade jag Öppen ingång, en möjlighet att läsa ett år av ingenjörsämnen för att sedan ansluta till en av de andra civilingenjörsutbildningarna till år två. Eftersom jag var lite osäker på vilka områden jag ville rikta in mig på kändes detta som det perfekta alternativet.
Utmärkande för Farkostteknik är att kandidaten innehåller många kurser inom mekanik och matematik. I många av kurserna inkluderas även programmeringsspråket MATLAB, vilket jag tycker är otroligt givande och bra.
Varje år anordnas en mottagning för de nya studenterna. Det är fantastiskt kul och jag rekommenderar verkligen att vara med så mycket som möjligt eftersom det är ett gyllene tillfälle att få lära känna sina klasskamrater men även de äldre studenterna som går samma program. Under dessa veckor anordnas bl.a. roliga fester och tävlingar, men dessutom får nya studenter veta allt om sektionslivet och hur det är att vara en student på KTH.
Enligt mig är studentlivet här i Stockholm superbra. Varje sektion har en egen sektionslokal och där finns bland annat studieplatser, kök och mikros. De flesta sektioner anordnar en pub varje vecka. Inom sektionen finns det dessutom en massa saker att engagera sig inom, t.ex. klubbmästeriet och mottagningen. Själv har jag engagerat mig i mottagningen både på Öppen ingång och på Farkostteknik. Utöver det är jag med i flygsektionens arbetsmarknadsenhet som anordnar olika event med företag, allt från studieresor till lunchföreläsningar. Utanför sektionen finns det inom THS en uppsjö av olika föreningar att gå med i, allt från idrottsföreningar till körer och Platoon DJs.