Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Tilde, Arkitektutbildning 300 hp

KTH-student Tilde.

Tilde studerar Arkitektutbildning 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Tilde. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Kontakta Tilde via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Tilde berättar om sin tid på KTH

Hej där! Mitt namn är Tilde, jag är 24 år och pluggar andra året på Arkitektutbildningen.

Efter gymnasiet var jag väldigt osäker på vad jag ville plugga. Jag hade massa olika intressen och tankar men hittade inget som kändes helt rätt för mig. Så jag började jobba direkt efter gymnasiet och inte förrän tre år senare började jag plugga på en konstskola i Stockholm. Det var en högskoleförberedande utbildning som pågick under ett år, och där och då insåg jag att jag verkligen ville arbeta med något som både hade den konstnärliga grenen, men också den teoretiska. 

Arkitektutbildningen kändes då som den bästa utbildningen som kombinerade dessa två aspekter, och än så längre har jag inte ångrat mitt val! Utbildningen är verkligen speciell då det är mycket praktiskt i utbildningen, mer så än andra utbildningar på KTH, och vi arbetar i projekt. Vi har alltså inga salstentor utan vi examineras utifrån våra projekt och inlämningar. Dessa projekt presenteras sedan inför andra studenter och lärare och innehåller allt från själva processen till det faktiska slutprojektet. En annan sak som gör denna utbildning så speciell är att du har din egen plats i ritsal och du arbetar väldigt nära med andra studenter, vilket bygger upp en gemenskap bland oss. 

Jag hade KTH som mitt förstahandsval för att jag ville bo kvar i Stockholm då jag är uppvuxen här. Jag tycker det är en fantastisk stad att plugga i då det finns så mycket du kan göra som både har med skolan att göra men också privat. Vi har exempelvis en engagerad studentkår på KTH och en egen Arkitektursektion som har massa olika utskott och nämnder man kan ansluta sig till. 

Ett råd till alla blivande arkitektstudenter är att investera i en bra brytbladskniv! Det första året kommer bestå av mycket skärande i olika material och då vill man kunna skära ett bra snitt. Jag sökte även in via Arkitektprovet som gav mig möjligheten att komma in på annat sätt än exempelvis gymnasiebetyg och högskoleprovet, vilket också är ett tips till alla som inte har tillräckligt med merit!

Fråga Tilde

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2024-10-31