Detta är en tillämpad kurs i ekonomisk fastighetsförvaltning på både objekts och beståndsnivå. Kursen innehåller teoretiska modeller, metoder och verktyg som används inom förvaltning av bostäder och olika typer av kommersiella fastigheter.
Nyckelord: Fastighetsförvaltning, tillgångsförvaltning, fastighetsföretagande, social hållbarhet, ekologisk hållbarhet, diagnos och prognos, nyckeltal, hyressättningsprinciper, förvaltningsplaner, underhållsplanering, kontraktsteori, outsourcing
Efter godkänt fullgjord kurs ska studenten kunna:
Kunskap och förståelse
1. Beskriva, tillämpa och diskutera olika metoder för fastighetsförvaltning på objekt- och/eller beståndsnivå.
2. Beskriva, tillämpa och diskutera kontraktsteoretiska modeller som underlag för strategiska beslut samt resonera hur dessa modeller kan användas för att främja effektiva och hållbara avtal mellan fastighetsägare och hyresgäster.
Färdighet och förmåga
3. Använda olika typer av ekonomiska analyser som underlag för investeringsbeslut och reflektera över deras beslutskonsekvenser i kontext av fastighetsförvaltning.
4. Diskutera tillämpningar av hållbarhetsprinciper i fastighetsförvaltning och dess konsekvenser på ekonomisk och finansiell styrning.
Värderingsförmåga och förhållningssätt
5. Reflektera över digitaliseringens effekter på förvaltningsprocesser samt hur de kan stödja innovativa lösningar inom fastighets- och finanssektorn.