Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Postdoktorstipendium inom nätverkssäkerhet

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Arbetsplatsbeskrivning

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Projektbeskrivning

Vi söker postdoktorer till Nätverkssäkerhetsgruppen (NSS) inom EECS/SCS. Vi söker mycket motiverade personer med mycket stark bakgrund inom- och intressen för nätverkade system säkerhet och integritet. De utvalda kandidaterna kommer att anpassas till ett av våra pågående projektområden. Arbetet kommer att handledas av Prof. Panos Papadimitratos.

NSS-gruppen konstruerar och bygger pålitliga nätverkssystem. Vår forskningsagenda täcker en mängd säkerhets- och integritetsproblem. Vi har många projekt, inklusive europeiska, och ett stort nätverk av industriella och akademiska samarbetspartners. Våra aktiviteter sammanfattas här: www.eecs.kth.se/nss .  

En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid. Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö. Arbete i Stockholm med närhet till naturen.

Kvalifikationer

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång (med vissa undantag för särskilda skäl såsom perioder av sjuk- eller föräldraledighet).

  • Stor dokumenterad vetenskaplig skicklighet inom nätverkssäkerhet eller datasäkerhet och/eller integritetsförbättrande teknik.

  • Mycket goda kunskaper i skriven och talad engelska, och förmågan att arbeta väl i grupp.

  • Starkt motiverad, självständig i ditt arbetssätt.

Meriterande

  • Pedagogisk förmåga samt dokumenterad erfarenhet av handledning av studentprojektarbete.

  • Kunskap och medvetenhet inom mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Förmåga och intresse att arbeta över de traditionella gränserna för respektive forskningsområde är avgörande.

Ansökan

Skicka ansökan till rekrytering@eecs.kth.se .

Ansökningsdeadline: Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast 11:59 CET 6:e December, 2024.

Markera din ansökan med referensnummer J-2024- 2712 i mejlets ämnesrad.

Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:

  1. Följebrev: En sammanfattning av din ansökan.

  2. Meritförteckning: Ett dokument på upp till fem (5) sidor, inklusive alla relevanta akademiska, professionella och andra prestationer, erfarenhet och kunskap.

  3. Avsiktsförklaring: Redogör för din motivation och dina forskningsintressen, dina förberedelser (studier, teknisk kunskap, forskning, erfarenhet, med mera), dina framtida mål, och samt hur kompletterar de forskningen inom NSS. Maximalt två (2) sidor.

  4. Betygsutdrag och examina: Officiella dokument från tidigare universitetsstudier, med auktoriserade översättningar på engelska (om sådana inte utfärdades av utfärdande instution).

  5. Fullständig publikationslista.

  6. Representativa vetenskapliga publikationer relevanta för den utlysta tjänsten: Upp till tre (3) dokument.

  7. Rekommendationsbrev: Vänligen inkludera detaljerad kontaktinformation för minst tre (3) referenser.

Observera att det är ett stipendium, inte en anställning, som du ansöker om.

Om stipendieplatsen är placerad i säkerhetsklass, krävs en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) för att bli behörig. Information om tjänsten är placerad i säkerhetsklass ges i samband med rekryteringsprocessen.

Övrigt

Omfattning: 1 år med möjlighet till förlängning med ytterligare 1 år.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal stipendier: Upp till två (2)

Ort: Kista/Stockholm

Kontakt:

  1. Panos Papadimitratos, Professor, papadim@kth.se , people.kth.se/~papadim/
  2. Fanny Sjöström, HR-administratör, fansjo@kth.se