Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Postdoktor stipendium i nätverkade reglersystem

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik sam

Arbetsplatsen

Avdelningen för Reglerteknik bedriver ledande forskning inom uppkopplade reglersystem, styrning, maskininlärning, systemidentifiering samt lärande och optimering av cyber-fysiska-mänskliga system. Industriprojekt utförs med samarbetspartners såsom ABB, Ericsson och Scania. En stor del av forskningen bedrivs inom EU-projekt med europeisk industri och universitet. Vi har ett stort akademiskt nätverk och samarbetar bland annat med forskare på Caltech, MIT, UC Berkeley och Stanford.

För mer information se Avdelningen för reglerteknik | KTH

Projektbeskrivning

Vi söker 3-5 postdoktorer med stort intresse för nätverkade reglersystem och en stark bakgrund inom tillämpad matematik, styrteori, maskininläning samt relaterade områden.

De utvalda kandidaterna kommer ingå i ett projekt om att utveckla nya matematiska beräkningsverktyg för grundläggande förståelse och konstruktion av nya nätverkade styrsystem, med särskilt fokus på motståndskraft, inlärning, förståelse av komplexa beslutsdynamiker utifrån big data samt optimering av cyber-fysiska-mänskliga system.

Stipendiet stöds genom ett generöst Wallenberg Scholar-stipendium från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Kvalifikationer

Krav:

Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, inom elektroteknik, reglerteknik, matematik eller liknande områden. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före sista ansökningsdag.

Sökande bör också ha en mycket stark bakgrund inom tillämpad matematik, styrteori, maskininlärning samt relaterade områden

Sökande behöver ha en utmärkt akademisk meritlista, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker starkt motiverade kandidater som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

Ansökan

Du skickar din stipendieansökan via mail till rekrytering@eecs.kth.se . Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast 2024-12-31. Märk din ansökan med diarienummer J-2024-3073.

Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • Curriculum vitae

  • Personligt brev (innehållande beskrivning av tidigare erfarenheter inom det vetenskapliga området och motivering till varför du har intresse av detta uppdrag)

  • Researcher statement (max 2 sidor)

  • Kontaktuppgifter till tre referenser

Observera att det är ett stipendium, inte en anställning, som du ansöker om.

Om stipendieplatsen är placerad i säkerhetsklass, krävs en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) för att bli behörig. Information om tjänsten är placerad i säkerhetsklass ges i samband med rekryteringsprocessen.

Om stipendiet/stipendierna

Period: 1 år 

Omfattning: Heltid

Antal stipendiater som söks: 3-5

Ort: Stockholm

Kontakt

Skicka ansökan till: rekrytering@eecs.kth.se

Frågor rörande stipendiet:

Prof. Karl Henrik Johansson kallej@kth.se ,

Bitr. universitetslektor Angela Fontan angfon@kth.se

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.