Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Registrera publikationer i DiVA

KTH verkar för att forskningen ska synliggöras i största möjliga utsträckning för både det internationella vetenskapssamfundet och för samhället i stort. Alla publikationer som en forskare gör i egenskap av KTH-anställd ska därför registreras i KTH:s publikationsdatabas DiVA.

Så används DiVA

Förändring av dataset i DiVA

Från den 15 maj går det inte längre att registrera forskningsdataset i publikationsdatabasen DiVA. Läs mer

Kommande evenemang om publicering

Se alla bibliotekets workshoppar för forskare

Vi erbjuder forskargrupper skräddarsydda workshoppar om publicering. Läs mer om att beställa en workshop .

Uppgifterna i DiVA gör publikationen sökbar, inte bara direkt i DiVA utan även i sökmotorer som Google och Google Scholar.

DiVA kan användas för open access-publicering eftersom man kan publicera fulltext i DiVA vilket ökar sökbarheten och tillgängligheten av publikationerna. Läs mer om open access .

De bibliografiska uppgifterna kan användas för att ta ut publikationslistor , import till referenshanteringsprogram  och i bibliometriska analyser .

Data i DiVA  exporteras till andra system, som till exempel Swepub  och Prisma .

Vem ska registrera?

KTH Biblioteket importerar regelbundet publikationsdata från Web of Science och Scopus. Publikationer som inte täcks av dessa databaser ska författarna registrera själva. Om man vill ladda upp en fulltextfil till en artikel så gör författaren det själv i DiVA.

Varje forskare ansvarar för att de egna publikationerna är korrekt registrerade i DiVA.

Registrering av publikationer

Läs gärna: Viktigt att tänka på innan du registrerar dina publikationer

  • Registrera endast publicerat material. Opublicerade papers behöver inte registreras, endast om de utgör delarbeten till avhandlingar.
  • Det är viktigt att kontrollera att publikationen inte redan är registrerad, så att det inte blir dubbletter i DiVA.
  • För registrering av doktorsavhandling/licentiatuppsats finns särskilda instruktioner. Läs hur du spikar din avhandling
  • Logga in i DiVA och registrera dina publikationer. Observera att hjälptexter finns i DiVA. Lägg till ditt ORCID-id.
  • Manual för att registrera i DiVA på KTH

Har du flera publikationer i någon databas går det bra att importera därifrån till DiVA, exempelvis från Scopus och Web of Science.

Vill du parallellpublicera? Kontrollera först att du har rätt att lägga en kopia av din publikation i DiVA, kolla upp detta i Sherpa Romeo.  Din fulltextfil blir inte synlig direkt när du laddat upp den. Biblioteket kontrollerar först villkor och detta kan ta några dagar.

Hur du registrerar delarbeten till sammanläggningsavhandling

Om du har skrivit en sammanläggningsavhandling eller sammanläggningsuppsats ska du först registrera avhandlingens/uppsatsens delarbeten i DiVA . Sök först efter dina delarbeten i DiVA för att se om de är inlagda sedan tidigare. Om det inte finns inlagda så lägger du till dessa manuellt eller genom import från t.ex. Scopus eller Web of Science.

Om du har delarbeten som inte är publicerade så välj publikationstyp Submitted, Manuskript etc. Det ska vara samma publikationstyp som i den tryckta avhandlingen. . Om din avhandling innehåller opublicerade artiklar eller inskickade manuskript bör dessa inte laddas upp i fulltext i DiVA. Vissa förlag betraktar även ett manuskript som är publicerat elektroniskt som en tidigare publicering. Artiklar som är publicerade open access kan alltid inkluderas som fulltext.

Instruktion för spikning

Importera publikationer till DiVA