Testa att 3D-printa ett unikt läppstift med Ellure, se hur Renewcell gör det möjligt att återvinna dina kläder, och kika in i Hack Your Closets garderob.
Välkommen till Fashiontech Expo den 6 april, 10.00-17.00 at Teknikringen 1!
Innovationer
Dimpora
Dimpora är ett kemiföretag som utvecklar hållbara och icke-skadliga funktionella membran, främst inriktade på produktion av friluftsutrustning.
Deras giftfria, mineralbaserade och fluorfria alternativ skyddar friluftskläder från regn och hårda väderförhållanden. Deras biologiskt nedbrytbara lösning, ett mikrotunt membran som skyddar mot väder och vind på ett hållbart sätt kan användas för alla typer av plagg. 2019 utsågs Dimpora till en av vinnarna av Global Change Award.
Bli den första som ser de nya vinnarna av H&M Foundations Global Change Award, världens största initiativ för att accelerera transformationen till en mer hållbar modeframtid. KTH är en partner i initativet sedan starten 2015.
Vi avslöjar vilka fem innovationer som får dela på 1 miljon euro och en plats i innovationsacceleratorn, där de får stöd av KTH Innovation, H&M Foundation, Accenture och Mills Fabrica.
Volumental använder en kombination av 3D-scanning, AI och butiksdata för att hjälpa dig hitta perfekt passande skor. Deras lösning minskar antalet returer med 18%. Sedan starten har de scannat över 24 miljoner fötter.
Volumental grundades av forskare på KTH med stöd av KTH Innovation.
Renewcell är ett av de enda företagen i världen som kan återvinna återvinna cellullosabaserat textilavfall. Fast Company utsåg Renewcell till en av världens mest innovativa företag 2021 och TIME Magazine inkluderade Circulose på listan över världens 100 bästa uppfinningar 2020. År 2030 är målet att återvinna motsvarigheten till 1,4 miljarder t-shirts varje år.
Renewcell grundades av forskare på KTH med stöd från KTH Innovation.
Hack Your Closet är din bästa kompis som låter dig låna sina kläder - ur en garderob med över 50 000 plagg. Med deras prenumerationstjänst får du hem ett nytt urval av kläder varje månad - utan att behöva köpa nytt.
Företaget medgrundades av KTH-alumnen Mikaela Larsell Ayesa. Som student utvecklade Mikaela företaget AXXMA med stöd från KTH Innovation.