Utbildning för hållbar utveckling och de globala målen
Här har vi samlat information om kurser och program med fokus på miljö och hållbar utveckling för både studenter och anställda. Det är viktigt att alla studenter som tar examen från KTH har kunskap och verktyg för att kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling. KTH:s utbildningar jobbar med flera av de globala hållbarhetsmålen. Vi har även råd och tips för att integrera miljö och hållbar utveckling i utbildningar i form av vår verktygslåda.
Vad innebär en hållbar utveckling?
Begreppet hållbar utveckling definierades i Brundtlandkommissionens rapport "Vår gemensamma framtid" som publicerades 1987 på uppdrag av FN:
”En hållbar utveckling är en utveckling som tillgodoser våra behov idag utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. Det innehåller två grundläggande koncept: behov, och speciellt de grundläggande behoven hos världens fattiga för vilka prioritet ska ges, och de begränsningar av ekosystemens möjligheter att tillgodose nuvarande och framtida behov som också bestäms av teknologi och social organisation.”
Ett sätt att göra begreppet mer konkret är att definiera det i termer av olika dimensioner exempelvis genom att tala om ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.
FN:s globala mål och KTH:s utbildningar
Agenda 2030 är den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling som världens ledare någonsin har antagit. Genom att välja en utbildning på KTH får du stora möjligheter att efter examen jobba med att utveckla framtidens hållbara samhälle. På KTH träffar du engagerade studenter och lärare som tillsammans med dig vill driva utvecklingen framåt för en hållbar framtid.
Läs mer om FN:s globala mål (globalamalen.se)
Jämför KTH:s utbildningar med varandra och de globala målen