Våra föreläsare utgörs av både forskare och praktiker från KTH och våra partners. Med gedigen erfarenhet inom sina respektive områden och med flera års erfarenhet som pedagoger, är de experter inom sina områden och vet hur man förmedlar kunskap på ett pedagogiskt och engagerande sätt.
Henric Alsterman
Henric är en erfaren ledare och ledarskapsutvecklare med en gedigen bakgrund inom både små och stora organisationer. Han tog sina första steg mot Lean (TPS) på ABB på 80-talet som arbetsledare och produktionstekniker. Idag arbetar Henric som konsult på Part Development AB, där han har hjälpt organisationer runt om i världen att utveckla sitt Lean-ledarskap i över 13 år.
Med sin doktorsexamen inom flexibel tillverkning och som medförfattare till böcker som "Lean – Gör avvikelser till framgång!", "Ledarskap - Gör Lean till framgång!" och "Medarbetarens guide till framgång – Förbättra med Lean!", är Henric en välrenommerad expert inom Lean och dess tillämpningar.
Bengt Fjellstedt
Bengt Fjellstedt har gedigen erfarenhet inom dagligvaruhandeln, med ledande befattningar på företag som Unilever, Kraft Foods och Coop Sverige. Efter detta har han arbetat som konsult inom kommunikation och strategi, och på senare tid har han faciliterat förändrings- och kulturresor med ledningsgrupper hos företag som OKQ8 och Saltå Kvarn. Hans ledarskapsfilosofi är baserad på Integral-teorin och fokuserar på att organisera verksamheten utifrån en kunddriven modell, vilket kan hjälpa organisationer att utvecklas på ett mer holistiskt sätt.
Simon Elvnäs
Simon Elvnäs, doktorand vid KTH, använder tillämpad beteendeanalys för att hjälpa både privata och offentliga organisationer att förbättra sina organisatoriska modeller. Genom att undersöka arbetsledande beteenden hos ett hundratal chefer på svenska arbetsplatser, strävar han efter att öka förståelsen för hur organisationer kan utvecklas.
Bengt Savén
Bengt, som är adjungerad professor för hållbart ledarskap och systematisk förbättring vid Kungliga Tekniska Högskolan, har en bred ledarskapsbakgrund från olika branscher och nivåer, både i Sverige och utomlands. Med omfattande erfarenhet som produktionsteknisk chef på ABB och ledande befattningar inom Saabs verksamheter, är han också en expert inom lean-utveckling och ingår i flera lean-agila nätverk. Utöver sin tjänst på KTH har Bengt också en deltidstjänst på Telge AB och driver egna föreläsnings-, utbildnings- och coachningsuppdrag. Han är även författare till böckerna "LedarStegen" och "Bygga Ledarskap".
Johanna Strömgren
Civ. ing. och föreståndare för KTH Leancentrum, samt del av ledningsgruppen på KTH Södertälje
Johanna har lång praktisk erfarenhet av leanarbete från sin tidigare roll som projektledare och Lean Six Sigma Black Belt på Alfa Laval. På KTH undervisar hon såväl studenter som yrkesverksamma inom bl.a. lean, kvalitetsteknik och förbättringsledning, där även praktisk träning genomförs med leanspel och ”Trampbilsfabriken”. Hon är kursansvarig för Lean produktion 7,5hp som genomförs i samarbete med Chalmers samt har tagit fram och utvecklat KTHs uppdragsutbildning Lean ledarskap 7,5hp. Hon har varit styrelseledamot i Lean forum i många år och har föreläst om lean på Linköpings universitet. Johanna är både regionledare och företagscoach för Stockholm i det nationella programmet Produktionslyftet, ansvarig för leanprogrammet i EU-projektet MatLust och driver nätverket Lean Excellence. Hon medverkar även i flertalet forum tillsammans med Södertälje kommun och Södertälje Science Park.
Andreas Bohlin
Verksamhetsutvecklare och coach på Leancentrum.
Andreas har lång erfarenhet från Lean/Agile och förändringsledning. Flera års ledarerfarenhet både som linjechef och projektledare. Under ett antal år var han vVD och ansvarig för Lean programmet på Fujitsu Svenska AB. Han har genomfört ett antal större förändringsprogram, workshops och utbildningar inom Lean/Agile. Exempel på kunder är Läkemedelsverket, Sandvik och Lantmäteriet. De senaste åren har han som projektledare ansvarat för ett antal större utvecklingsprojekt med stöd av Agila metoder. Exempel på kunder är SJ, PwC och Naturvårdsverket. Han har ett stort intresse för Drivkrafter kopplade till mål och mätetal där han kombinerar sina erfarenheter från Lean/Agilt tänkande med Idrotts/Motivationspsykologi.
På KTH undervisar Andreas såväl studenter som yrkesverksamma inom bland annat lean och förbättringsledning, där även praktisk träning genomförs med leanspel och ”Trampbilsfabriken”. Andreas är både företagscoach för Stockholm i det nationella programmet Produktionslyftet, och för leanprogrammet i EU-projektet MatLust.