Life Science är ett tvärvetenskapligt område format genom konvergensen av ingenjörsvetenskap, fysik och matematik. Flera forskningsgrupper på KTH är världsledande inom respektive expertisområde.
Forskningsplattformarna upphör
Arbetet med KTH:s forskningsplattformar upphör från och med 1 juli 2024. Det innebär att forskningsplattformarna inte kommer att existera i sin tidigare form. Plattformarnas webbsidor kommer därför inte uppdateras. Webbnärvaron upphör inom kort.
Forskning inom Life Science
För KTH-forskare
Nyheter, evenemang och utlysningar för KTH-forskare finns på
Intranätet.
KTH Life Scienceplattformen innefattar
sju tematiska forskningsområden
som främst berör människors hälsa och sjukvårdssystemet men även angränsande områden som exempelvis miljö och hållbarhet. Gemensamt för all denna forskning är bidraget till människans välbefinnande.
Ett mål är att underlätta interaktion mellan KTH-expertis och externa partners inom akademi, offentlighet och företag med intresse för Life Science-forskning.
Bioavbildning
Biomolekylära verktyg och biomaterial
Infrastruktur inom hälsa
Matematik- & beräknings- vetenskap
Medicinsk utrustning
MicroNanoBio
Grundläggande forskning inom livsvetenskap
KTH:s plattform för Life Science ska stödja och katalysera tvärvetenskaplig forskning inom Life Science-området.
KTH Life Science Day 2023 presenterar forskning vid KTH inom kontinuerlig övervakning av hälsodata. I programmet deltar forskare involverade i att utveckla sensorer, skapa pipelines för dataanalys och visualisering, upprätta infrastruktur för datadelning samt att formulera designfilosofier och etiska riktlinjer för hantering av de omfattande data som är förknippade med kontinuerlig övervakning.