10 november 2010
Arkitekturskolan på KTH bjuder in till seminarium:
Arkitekturtävlingar - trendsättare eller regelbyråkrater?
Att tävla i arkitektur och stadsbyggnad är en spännande utmaning som lockar till nytänkande och innovation. Men leder det till bättre och kreativare lösningar eller bara till regelbyråkrati och en produktion av orealistiska alternativ? Arkitekturskolan bjuder in dig som har byggnadsbehov och vill diskutera arkitekturtävlingens förmåga att stimulera till kreativitet och ny spännande arkitektur. Vi vill även passa på att presentera vilka samverkansformer som Arkitekturskolan har att erbjuda och hur detta skulle kunna passa in med din verksamhets utvecklingsbehov.
PROGRAM
13.00 Arkitekturtävlingar – trendsättare eller regelbyråkrater?
Docent Magnus Rönn presenterar erfarenheter av arkitekturtävlingar. Hur fungerar tävlingar? På vilket sätt kan tävlingar vara innovativa, främja nytänkande och locka fram det bästa av spjutspetspraktiken?
13.40 Arkitekttävling för framtidens äldreboende – ett regeringsförslag
Tekn Licentiat Jonas E Andersson presenterar kortfattat regeringens satsning på tävlingar som en metod för att utveckla framtidens äldreboen- den. Regeringen har avsatt 50 miljoner kronor till bland annat lokala arkitekturtävlingar.
14.00 Kaffe
14.20 Workshop - Vilka utvecklingsbehov har din verksamhet och hur kan vi samarbeta?
Inledning med presentation av Arkitekturskolans samverkansformer. Dis- kussion och analys - hur kan Arkitekturskolans utbud och er kunskaps- efterfrågan mötas på ett fruktbart sätt. Är det föreläsningar, seminarier, kurser eller FoU-projekt som står högst upp på agendan?
15.30 Avslutande mingel med smörgås och dryck
Varmt välkomna,
Magnus Rönn, Docent
Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad
Kungliga Tekniska högskolan, KTH
Jonas E Andersson
Tekn Licentiat och doktorand
Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad
Kungliga Tekniska högskolan, KTH
Seminariet arrangeras av Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH och Kunskapslotsen.
Kunskapslotsen är ett projekt inom EU:s regionala utvecklingsfond. Projektets syfte är att öka samverkan och kunskapsöverföringen mellan akademi och små och medelstora företag i Stockholmsregionen. Under projektiden 2008-2010 arbetar vi med att matcha företagens utvecklingsbehov med akademins kompetens och samverkansbehov. Läs mer på www.kunskapslotsen.se