Hållbarhet vid fysiska möten
På KTH Leancentrum strävar vi efter att integrera hållbarhet i alla aspekter av vår verksamhet. Vårt engagemang omfattar även fysiska möten som kurser, evenemang och studiebesök.
Vi ser att små förändringar kan göra stor skillnad, och vi är dedikerade till att fortsätta förbättra våra metoder för att minska vår miljöpåverkan. Här följer några av de åtgärder vi gör för att bidra till en bättre framtid.
Kranmärkning
Vi är stolta över att vara kranmärkta, vilket innebär att vi endast serverar kranvatten vid våra evenemang och möten. Detta är ett enkelt men effektivt sätt att minska vår miljöpåverkan.
Kranvatten är lokalproducerat och distribueras i ledningar, vilket är mycket energisnålt. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.
Hållbar mat
Vi samarbetar även med catering-firmor som är kravmärkta och ekologiska. Dessa firmor tillhandahåller hållbara matalternativ, inklusive One Planet Plate, som är utformade för att ha minimal miljöpåverkan.
Tekniska lösningar
Vi stödjer Ingenjörer utan gränser genom att ge en gåva till föreläsare som deltar i våra evenemang. Detta initiativ hjälper till att främja hållbar utveckling och tekniska lösningar för globala utmaningar.
Vårt hållbarhetsarbete är i linje med KTH:s övergripande vision att ta ledningen för en hållbar samhällsutveckling genom utbildning, forskning och innovation.