Nyheter
-
Ny avhandling: digital transformation med människan i centrum4 jun 2024
Katarina Bäcklunds forskning visar att smarta byggnader ännu inte är tillräckligt smarta. Och att all data är inte smart data. Det finns mycket kvar att göra innan den digitala transformationen på all... -
Stefan Ränk får KTH:s pris för industrisamverkan16 apr 2024
Fredagen den 12 april tog Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk emot KTH:s medalj för sitt arbete med industrisamverkan mellan akademi och näringsliv. Detta skedde under högtidliga former på KTH:s p... -
Nytt projekt undersöker brandskydd för batterilager i byggnader16 feb 2024
Ett nytt projekt avser att utvärdera hur brandskydd i batterilager kan utformas så kostnadseffektivt som möjligt i samverkan med andra viktiga och kostnadsdrivande kravställningar, så som strålnings- ... -
Smarta och hållbara byggnader: ny bok från Jonas Anund Vogel15 feb 2024
I sin nya bok ”Smarta och hållbara byggnader” samlar Jonas Anund Vogel, föreståndare för KTH Live In Lab och Dig IT Lab, sin erfarenhet från forskning och nätverkande kring hållbarhetsutmaningar i den... -
Att bygga framtiden: utbildning- och kompetensbehov för smart och hållbart byggande12 feb 2024
En ny forskningsartikel går igenom hur den svenska byggsektorn blir mer dynamisk, och beskriver de utmaningar som uppstår i samband med detta. -
Äntligen är mysteriet kring rätt mängd mjölk i kaffet löst!23 jan 2024
Hur kan man på bästa sätt förmedla hur mycket mjölk man vill ha i sitt kaffe? Vetenskapen har kommit fram till ett svar. -
Potentiellt energisparande i gröna och smarta högskolebyggnader outnyttjat21 dec 2023
En studie genomförd av Katarina Bäcklund et al. utforskar energimedvetenhet och energisparande beteenden hos användare av en högskolebyggnad med smart teknologi, en byggnad som också agerar som en tes... -
Sociala interaktioner för en hållbar livsstil27 nov 2023
En studie utförd av Angela Fontan PhD et al. i samarbete med KTH:s Live-In Lab utforskar digital teknologi i smarta hem och dess relation till hållbart levande.