Till innehåll på sidan

Professor Emily A. Carter om kvantmekanik för att bekämpa klimatförändringar

Hillert Materials Modeling Colloquium series XX

Foto: Daoudi Aissa, Unsplash.
Publicerad 2024-03-26

Professor Emily A. Carter och hennes forskarteam använder beräkningsmetoder för att modellera komplexa molekylära system och studera bland annat processer relaterade till direkt fångst av CO2 från havet för att bilda mineraler. Målet är att utveckla strategier för att nå negativa utsläpp.

Emily A. Carter
Professor Emily A. Carter.

Emily A. Carter är professor i energi och miljö vid Princeton University. Hon arbetar med kvantmekanisk modellering för att utveckla metoder och material för ren el (som solceller, bränsleceller och fusionsreaktorer).

Hennes forskningsteman inbegriper design av katalysatorer för produktion av förnybara bränslen och kemikalier, och hon betonar behovet av att utveckla hållbara processer för att omvandla och lagra CO2 i användbara, hållbara produkter.

– För att bevara planeten för kommande generationer räcker det inte med en övergång till hållbar energi. Vi måste sluta släppa ut koldioxid i atmosfären från alla sektorer och sträva inte bara efter netto-noll, utan netto-negativa utsläpp, säger Professor Carter.

Vid ett online-seminarium vid KTH nyligen, beskrev hon de kvantinbäddningsmetoder som hennes team använder för att simulera hållbar produktion av bränslen och kemikalier katalytiskt med elektricitet och / eller ljus. Metoderna används i nästa steg för att studera processer relaterade till havsfångst av CO2, för att bilda mineraler.

Se seminariet här: How Quantum Mechanics Can Help Identify Mechanisms and Materials to Combat Climate Change