Presentation av examensarbete Högskoleingenjör/Kandidat
Titel: VoiceSec by Visuera - Utveckling av iOS applikation
Respondent: Patrik Svensson
Opponent: : 
Språk: Svenska
Tid: Onsdag 26 juni 2013 kl 09:00
Plats: Företaget Visuera, St Eriksgatan 117
Deltagande skall anmälas till Anders Sjögren 087904420 senast 25 juni kl 1200,

Sammanfattning

Inom rådgivningsbranschen finns ett ökat behov av bra hjälpmedel för att underlätta rådgivarnas arbete med dokumentation och arkivering av information som uppkommer vid rådgivningssituationer. Målet med examensarbetet var att kunna presentera en färdigställd iOS applikation som erbjuder en lösning på problemet med hjälp av ljudupptagningar.
Utifrån en modellerad processbild över systemet togs en kravspecifika-tion fram. Metoden som användes i projektet har varit en Scrum inspire-rad utvecklingsprocess. Först togs en prototyp fram med hjälp av en Storyboard. Därefter fick varje vy utgöra en sprint i utvecklingsproces-sen. Utvecklingen skedde med hjälp av utvecklingsmiljön Xcode. De inbyggda verktygen för enhetstestning samt automatiserade gränssnitts-tester har använts för att säkerställa att funktionaliteten överensstäm-mer med kraven. Vid utvecklingen användes även tekniker för Objekt-orienterad design samt användning av designmönster som t.ex. Model, View, Controller (MVC).
Resultatet blev en fullt funktionell iOS applikation som kommunicerar med en bakomliggande webbtjänst för att kunna erbjuda den efterfrå-gade funktionaliteten. Applikationen presenteras i ett stilrent och lättnavigerat grafiskt gränssnitt som är enkelt för användaren att använda. Applikationen erbjuder funktionalitet för att rådgivare skall kunna logga in i applikationen, söka efter kunder, se rådgivningshisto-rik, välja olika formulär och spela in rådgivningssamtal som sker med kunden. Slutligen säkerställer applikationen rådgivningen genom att ladda upp rådgivningsfilerna till webbtjänsten som arkiverar och distribuerar ljudfilerna till berörda parter. Applikationen stödjer både iPhone och iPad och når ca 98,5% av marknaden för dessa enheter.
Nyckelord: iOS, Mobil utveckling, XML, Ljudinspelning, Xcode, Objec-tive-C