Presentation av examensarbete Kandidat/Högskoleingenjör
Titel:Marknadsanalysverktyg; Estimering av tillväxt på telefon- och   mobilabonnenter
Respondent: Vahid Shirvani
Opponent:  Arvin Moradi
Språk: Svenska/engelska
Tid:  Torsdag den 11 april kl 10
Plats: Företaget Truecaller, True Software Scandinavia AB, Jakobsbergsgatan 6, Stockholm
Önskar du närvara vid presentationen så kontakta Anders Sjögren 087904420 senast 2013-04-10-16 kl 1700

Precis som de flesta företag så har True Software Scandinavia AB en produkt där ute i marknaden. Produkten är en mobil applikation som går under namnet Truecaller. För att kunna leverera den bästa upplevelsen till slutanvändarna så krävs en stor global telefonkatalog.

Förutom att företaget har en statistik på hur det har gått och går för deras produkt så finns även behovet att veta, hur det kommer att gå i framtiden. Alltså vill man veta hur stor potential det finns i marknaden och med avseende på detta försöka estimera när man når sitt uppsatta mål.

Syftet med detta projekt har varit att skapa ett verktyg som kan samla in data och utföra nödvändiga behandlingar för att kunna estimera framtida tillväxten. Verktyget skapas med hjälp av programmeringsspråket Java och kommer vara i form av ett skrivbords applikation. Eftersom ett sån verktyg är stort och komplicerad, så kommer det lösas genom att delas upp i mindre bestånds delar. Varje del utvecklas för sig och allt sätts ihop på slutet.

För att hela verktyget ska kunna vara funktionell och ge något resultat så måste varje delkomponent fungera korrekt. I resultatet kommer vi att verifiera att varje delkomponent utför sitt arbete felfri.

Förutom resultatet så kommer dessutom vissa diskussioner kring generell barhet, kritik och förbättringar på arbetet att tas upp i denna rapport.