Presentation av examensarbete Kandidat
Titel: Prototypframställning för tidrapportering i Oracle E-Business Suite R12
Respondent: Nikki Chau
Opponent: Maria Örnjäger och Ida Johansson
Språk: Svenska
Tid: 2012-06-29 kl 9
Plats: Navigate Consulting i Kista Science Tower, Kista 
(Önskemål om deltagande anmäls till Anders Sjögren 087904420 senast 28 juni kl 1500)

Sammanfattning

Detta examensarbete har genomförts på företaget Navigate Consulting Business Solutions AB. Ett konsultbolag som erbjuder tjänster inom affärsystem, såsom val av affärssystemslösning, implementering och förvaltning.
Navigate vill nu utöka deras framtida affärssystem, Oracle E-Business Suite R12, med tidrapporteringsmodulen. För att ta reda på om systemet möter verksamhetens krav och förväntningar är det nödvändigt att företaget får en uppfattning hur systemet är. Innan de bestämmer sig för att implementera.
Därför syftar detta examensarbetet till att visualisera Navigates tidrapporteringsprocess och deras krav i Oracle E‑Business Suite R12, genom användning av prototyp.
En inkrementell och iterativ arbetsmetod har tillämpats vid utveckling av prototypen. Examensarbetet har resulterat i en interaktiv prototyp över företagets tidrapporteringsprocess. Stora delar av deras krav har visualiserats och det har totalt producerats femton skärmbilder för att utveckla prototypen. Dessa har kopplats samman och tillförts med interaktivitet genom prototypverktyget Justinmind Prototyper.
Trots att det har inneburit en tidskrävande process för utveckling av prototypen har man funnit potentiella fördelar. Jämfört med stillbilder (traditionella skärmbilder) fångar en interaktiv prototyp fler aspekter av systemet som man kan förmedla till användaren. Vilket skulle kunna fungera som ett effektivt säljverktyg för Navigate vid försäljning av exempelvis Oracle E-Business Suite R12.
För att utvecklingstiden ska kunna minskas bör därför Navigate bygga upp ett eget ramverk.