Presentation av examensarbete Högskoleingenjör
Titel Utveckling av applikation för Windows Phone
Respondent: Rafel Ridha
Opponent:  
Språk: Svenska
Tid: Torsdag, 2012-06-27 ca kl 8
Plats: Forum, sal D (ring 087904420 om entrén är låst)

Sammanfattning

Windows Phone 7 är ett av de snabbast växande operativsystemen för mobila tillämpningar. Operativsystemet som är utvecklat av Microsoft lanserades i slutet av 2010 och har idag ca 5% av den totala mobilmarknaden. Alltfler företag börjar satsa på Windows Phone 7 och idag finns det över 100 000 tillgängliga applikationer.
IDG är Sveriges största mediahus inom IT. De står för sajter som M3, Computer Sweden, PC för alla, Mac World m.m. IDG’s sajterna erbjuder utöver nyheterna även fysiska tidningar att köpa samt mobilapplikationer för båda Andriod och iOS. IDG är ett av de företagen som kommer att lansera sina produkter även för Windows Phone 7 och därav kommer detta arbete in i bilden.
Arbetet startpunkt baserades på att först identifiera IDGs behov för att sedan hitta lämpliga lösningar och implementera dem. Olika arbetssätt studerades och sedan valdes ett för att uppnå de önskade målen på det bästa tänkbara sättet. En lösning i form av en mobilapplikation utvecklades under arbetet. Arbetes resultat presenterades, diskuterades och sedan levererades produkten till beställaren, IDG.
Nykelord: Windows Phone 7, IDG , mobilapplikation , smartphone, Microsoft Visual Studio, Expression Blend, C# , XAML