Presentation av examensarbete Högskoleingenjör
Titel: Utveckling av Framtida Webbaserat Terminalverktyg vid Svenska Spel
Respondent:Tony Mingyuan Jiang
Opponent:
Språk: Svenska
Tid: Onsdag, 2012-05-30 kl 12:30
Plats: Svenska Spel, Sturegatan 11, Sundbyberg
Inresserade åhörare som inte tillhör Svenska Spel kontaktar Anders Sjögren på telefon 087904420 för anmälan, senast 30/5 kl 0900. 

Sammanfattning

Svenska Spel är Sveriges största spelföretag med flera starka och välkända varumärken. Företaget har cirka 2 230 medarbetare i hela Sverige. Huvudkontor ligger i Visby, men har även kontor i Sundbyberg. Vi har fått möjligheten att göra vårt examensarbete i Sundbyberg Stockholm.
Dagens terminal som används av Svenska Spel ser ut på ett speciellt sätt, men detta trots inte vara framtiden. Målet med detta examensarbete är därför undersöka och ta fram en prototyp med allmän fungerande teknisk lösning för att kunna ersätta terminalen, så kan använda på vanliga hårdvaror (dator/padda osv).
Examensarbetet delades upp i tre olika faser. Den första fasen var en förstudie där möjliga tekniska lösningar undersöktes och brainstorming med medarbetare från verksamheten för att komma på en möjlig utseende på den nya terminalen med några primitiva funktionaliteter. Efter en lösning hade valts så utförde implementation fasen där vi designade, implementerade och testade den valda lösningen. Den slutliga fasen var integrera de logiska uppdelningarna i de befintliga fysiska uppdelningarna, så det bli en fungerande terminal.