Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ändringar mellan två versioner

Här visas ändringar i "Hur fungerar examinationen?" mellan 2013-08-26 14:10 av Hans Thunberg och 2013-08-26 14:12 av Hans Thunberg.

Visa < föregående | nästa > ändring.

Hur fungerar examinationen?

Examinationen på kursen utgörs av löpande examination under kursens gång samt en avslutande tentamen. Den löpande examinationen består av fyra seminarier och två kontrollskrivningar.

Tentamensskrivningen består av nio uppgifter, som var och en bedöms med maximalt 4 poäng. De två första uppgifterna på tentamen motsvarar de två kontrollskrivningarna och den tredje motsvarar seminarierna. Ett godkänt resultat på kontrollskrivning eller på seminarierna ger 3 poäng till motsvarande uppgift på tentamen, och ett väl godkänt resultat ger 4 poäng.

Seminarier Under kursens gång hålls fyra seminarier under övningstid. Till varje seminarium kommer det i god tid i förväg att publiceras ett antal seminarieuppgifter som skall lösas individuellt innan seminariet. Du ska ha färdigskrivna lösningar med dig när seminaret börjar. Vid seminariet kommer ni att diskutera och presentera era lösningar. Läraren kommer också vid seminariets början att samla in någon eller några av uppgifterna för rättning. Uppgifterna skall därför skrivas på separata blad.¶ Det viktigaste med seminarierna är att de utgör ett lärtillfälle, men för att uppmuntra till deltagande utgör de också en del av den löpande examinationen.¶ Vi uppmuntrar er att diskutera med varandra när ni arbetar med uppgifterna, men var och en skall skriva en egen lösning och formulera sig självständigt. Att skriva av en kamrats lösning betraktas som fusk, även om man har utarbetat lösningen tillsammans. ¶ För att få godkänt vid ett seminarium krävs ett aktivt deltagande där du kan redogöra för och noga förklara dina lösningar, samt att inlämnade uppgifter är väl behandlade och väl presenterade.¶ Godkänt vid tre seminarier ger 3 poäng till uppgift tre på tentamen, och fyra godkända seminarier ger 4 poäng.¶ Följande regler gäller vid seminarierna¶
* Du skall kunna styrka din identitet med godkänd fotolegitimation vid seminarierna.
* Seminarierna hålls på övningstid, se Läsanvisning med undervisningsplan, och börjar vid övningens början.
* Inlämingsuppgifter för rättning skall lämnas vid seminariets början. Sen ankomst medför att inlämningsuppgifterna inte kommer att godkännas.
Kontrollskrivningar Kontrollskrivningarna består av tre uppgifter som maximalt bedöms med 4 poäng vardera. Totalt 7 poäng krävs för godkänt, vilket således genererar 3 poäng på motsvarande tentamensuppgift. Totalt 9 poäng krävs för väl godkänt, som alltså ger 4 poäng på motsvarande tentamensuppgift. ¶ Kontrollskrivningarna genomförs vid övningstillfällen, se Läsanvisning med undervisningsplan.¶ Vid kontrollskrivningar gäller följande regler¶
* Du skall kunna styrka din identitet med godkänd fotolegitimation.
* Skrivtiden är 75 min med start vid övningstillfällets början.
* Under skrivningen är det inte tillåtet att tillfälligt lämna salen, ej heller för toalettbesök.
* Den som kommer mer än 15 min försent får ej delta i skrivningen.
* Ingen får lämna skrivsalen förrän tidigast 30 minuter efter skrivningens början.
* Inga hjälpmedel är tillåtna vid kontrollskrivningarna.
De kvarvarande 30 minutrarna av övningen ägnas åt en genomgång av skrivningen.¶