Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Visa version

Version skapad av Hans Thunberg 2016-02-15 16:03

Visa < föregående | nästa >
Jämför < föregående | nästa >

Inlämningsuppgifter (3 hp)

Kursens ena examinationsmoment (INLA -  3,0 hp) examineras med två obligatoriska inlämningsuppgifter.  Betygsskalan på detta moment har två steg,  P (Pass/Godkänt) och F (Fail/Underkänt).

För godkänt resultat P på detta moment krävs godkänt resultat på de skriftliga lösningarna till både inlämningsuppgift 1 och 2. Lösningarna skall skrivas individuellt. Se vidare Regler och bestämmelser längre ner på denna sida.

Inlämningsuppgift 1

Uppgiftstext till Inlämningsuppgift 1 
OBS FELTRYCK: I uppgift 2, Inlämningsuppgift 1, hänvisas till ett exempel i ZW, det ska vara exempel 3 i avsnitt 4.10 (ej 4.9) .

Föreläsningen 8/2 13 -15 behandlar numeriska metoder till inlämningsuppgift 1.

Handledning ges under övningstillfället tisdag 16/2 10 - 12.

Skriftlig lösning till inlämningsuppgift 1 ska vara föreläsare/examinator Hans Thunberg till handa senast 23 februari kl 24.00

Inlämningsuppgift 2

Inlämningsuppgift 2 publiceras senast i vecka 9 .

Föreläsningen 10/3 13 -15 behandlar numeriska metoder till inlämningsuppgift 2

Handledning ges under övningstillfället tisdag 30/3 10 - 12.

Skriftlig lösning till inlämningsuppgift 2 ska vara föreläsare/examinator Hans Thunberg till handa senast 10 april kl 24.00

Omexamination

Den som inte får godkänt resultat på inlämningsuppgift 1 eller 2, kommer att erbjudas ett gemensamt tillfället till omexamination av dessa senare under terminen. Sista inlämningsdatum för omexaminationen är onsdagen 15 juni.

Muntlig redovsning ger bonus till tentan

Deltagande i muntlig redovisning av inläningsuppgifterna ger bouns till den skriftliga tentan, men är inte obligatoriskt för att bli godkänd på INLA. För att få delta i muntlig redovisning skall skriftlig lösning vara inlämnad innan ordinarie deadline.

Godkänt deltagande i muntlig redovisning av Inlämningsuppgift 1 ger som bouns full poäng på uppgift 4 på ordinarie tentamen och ordinarie omtentamen under innevarande läsår.  På samma sätt kan muntlig redovisning av inlämningsuppgift 2 ge bonus till uppgift 5 på tentan.

Muntlig redovisning sker vid två övningstillfällen (fredag 26 februari 10 -12  respektive tisdag 12 april 10 - 12). För godkänt resultat krävs att man närvarar, är beredd att muntligen redogöra för sin inlämnade  lösning av respektive inlämningsuppgift och också kan redovisa de delar som man anmodas att redogöra för.

Regler och bestämmelser

-          Det är tillåtet att samarbeta vid lösandet av uppgifterna, men var och en skall självständigt formulera och skriva  lösningar och erforderlig programkod.

-          Har man samarbetat skall det redovisas med vem man har samarbetat med.

Brott mot någon av dessa två punkter betraktas som försök till vilseledande vid examination (fusk) och kommer att anmälas till disciplinnämnden.

-          Studenter som inte har lämnat in innan ordinarie deadline, eller inte bedöms som godkända, har en möjlighet till omexamination. För denna gäller en gemensam ny deadline för bägge inlämningsuppgifterna. Rättning av de uppgifter som lämnas in efter ordinarie deadline och innan omexaminationens deadline görs inom tre veckor efter omexaminationens deadline.

-          Uppgifter som lämnas in efter deadline för ordinarie tillfällen bedöms först i samband med omexamaintationstillfället. Uppgifter som lämnas efter deadline för omexaminationen kommer inte att bedömmas överhuvud taget.

-  För att komma ifråga för den bonus till tentan som ges  för muntlig redovisning skall motsvarande uppgift vara inlämnad innan ordinarie deadline. Bonus grundas sedan endast på den muntliga prestationen, det vill säga det är möjligt att få bonus för den muntliga prestationen även om den skriftliga uppgiften inte godkänns. Den som inte lämnat in skriftlig lösning vid ordinarie deadline utan först vid omexaminationens deadline kan inte erhålla bonuspoäng för muntlig redovisning.