Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Visa version

Version skapad av Martin Viklund 2021-01-15 16:21

Visa < föregående | nästa >
Jämför < föregående | nästa >

Presentationer

Här följer detaljerad information om de gemensamma presentationsdagarna i maj

Det är obligatoriskt att närvara vid minst den ena av de två presentationsdagarna i maj, och alla studenter uppmuntras att vara aktiva, lyssna på presentationerna och delta i frågestunderna efteråt. Man väljer lämpligen att delta hela den dagen man själv presenterar. Det är dock en rekommendation att delta vid bägge dagarna.

Inför presentationsdagarna har ni fått möjlighet att hålla er presentation i förväg, fått feedback av handledare och/eller ämnesansvarige, och därefter fått möjlighet att korrigera och förbättra er presentation.

Varje rum har en presentationsordförande som i de flesta fall är ämnesansvariga från institutionerna. Ordförandes roll är att examinera delmomentet muntlig presentation i KEX:et.

Varje projekts presentationstid är på maximalt 20 minuter. Vi rekommenderar att träna in en presentation som tar mellan 15-20 minuter. Varje presentations-slot är på 25 minuter, vilket ger mellan 5-10 minuter tid för frågor och diskussion.

Glöm inte att ta reda på din presentationstid! Programmet och detaljerade instruktioner kommer att publiceras i Canvas längre fram.

Presentationen sker lämpligen med PowerPoint eller motsvarande. Egen dator bör användas i första hand. Se till att ha din presentation lätt tillgänglig, och gärna på en USB-sticka. Det kommer alltid finnas en extra dator i varje rum, för den som inte har egen dator att ta med (givet att presentationerna inte blir digitala).

För presentationen gäller att språket bör vara svenska. Engelska accepteras i undantagsfall, t ex om man inte behärskar svenska tillräckligt bra, eller om man haft en icke-svensktalande handledare som man vill ska kunna ta del av din presentation. Tänk på att det är sista chansen ni får att träna det svenska ingenjörsspråket, då ni kommer att gå över till engelska som arbetsspråk i de flesta masterprogram.