Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Ändringar mellan två versioner

Här visas ändringar i "Kurs-PM m.m." mellan 2014-06-05 13:43 av Anders Lindström och 2014-06-05 13:46 av Anders Lindström.

Visa nästa > ändring.

Kursplanering m.m.

Välkommen till kursen i Objektorienterad programmering, HT 20134!

Kursplanering_HI1027_HT13.pdfBörja med att läsa informationen i Kursplaneringen. Här hittar du information om kursens genomförande, kurslitteratur, programvara, läsanvisningar m.m.¶ Kursen gör en rivstart - redovisningen av de två första programmeringslaborationerna sker redan i andra respektive tredje veckan. Det är därför lämpligt att ladda ned programvaran (Javas SDK och Eclipse) samt snarast köpa kursboken (Object-oriented Software Development Using Java, 2nd edition, Xiaoping Jia, Addison Wesley) direkt. Boken finns att köpa i bokhandeln på Campus Haninge (där den har ett lägre pris än hos de flesta nätbokhandlar, det kan vara värt att vara ute i tid)Introduction to Java Programming, Comprehensive Version , 9th or 10th ed. , Y. Daniel Liang; Pearson education.Delar av boken kommer att användas i kursenrna Databasteknik och Projektkurs inom programvaruutveckling (åk 2) och kKommunikationssytem (åk 3).

Förkunskaper För att följa denna kurs krävs goda kunskaper i grundläggande programmering, t ex kursen HI1024.Om du ännu inte är godkänd på ”datortentan” på kursen HI1024 men är godkänd på laborationer och teoritentamen bör det vara det möjligt att klara kursen, även om det kan kräva extra arbete i början av kursen. Är varken laborationerna eller ”datortentan” avklarade rekommenderas du att istället läsa grundkursen, som också går i P1, innan du börjar denna kurs.Är du osäker på om dina förkunskaper är tillräckliga för denna kurs är du välkommen att diskutera detta med kursansvarig före kursstarten.

Det är förmodligen väl använd tid att repetera lite grundläggande programmering inför denna kurs. Specielllt viktigt är att du kan skriva funktioner, med parametrar och returvärden, samt att du har klart för dig vad en "struct" är och vad den kan användas till.