Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Visa version

Version skapad av Stefan Nilsson 2016-01-14 12:07

Visa < föregående | nästa >
Jämför < föregående | nästa >

Kursprogram

Lärare

Stefan Nilsson  <snilsson@kth.se>

Marcus Dicander <dicander@kth.se>

Innehåll och mål

Kursen syftar till att:

  • förmedla kännedom om begreppen och principerna för objektorienterad programmering.
  • ge kännedom om och färdighet i utveckling av objektorienterade program.
  • ge kännedom om grundläggande algoritmer för sökning, sortering och lagring.

Mål

Mål

E

D

C

B

A

Förmedla känne-dom om begreppen och principerna för objektorienterad programmering

På ett i stort sett korrekt sätt redogöra för centrala begrepp inom objektorientering

På ett korrekt sätt redogöra för centrala begrepp inom objektorientering

På ett korrekt sätt redogöra för centrala begrepp inom objektorientering och exemplifiera hur de används

På ett korrekt sätt redogöra för centrala begrepp inom objektorientering, exemp-lifiera hur de används, samt relatera till andra begrepp

På ett korrekt sätt redogöra för centrala begrepp inom objektorienteing, exemp-lifiera hur de används, relatera till andra begrepp, med viss fördjupning reflektera över relationen till andra begrepp, samt reflektera över implemen-tation i programspråk.

Examineras genom övningsuppgifter, muntlig tentamen, hemtentamen och laboration

Ge kännedom om och färdighet i utveckling av objektorienterade program.

Kunna designa och implementera ett objekt-orienterat program och argumentera för gjorda designval. Programmet skall vara i stort sett lättförståeligt och välstrukturerat.

Kunna designa och implementera ett objektorienterat program och på ett i stort sett övertygande sätt argumentera för gjorda designval. Programmet skall vara i stort sett lättförståeligt och välstrukturerat.

Kunna designa och implementera ett objektorienterat program och på ett i stort sett övertygande sätt argumentera för gjorda designval. Programmet skall vara lättförståeligt och välstrukturerat.

Kunna designa och implementera ett objektorienterat program och på ett övertygande sätt argumentera för gjorda designval. Programmet skall vara lättförståeligt och välstrukturerat.

Kunna designa och implementera ett objektorienterat program och på ett övertygande sätt argumentera för gjorda designval. Programmet skall vara effektivt, lättförståeligt och välstrukturerat.

Examineras genom övningsuppgifter, muntlig tentamen, hemtentamen och laboration

Ge kännedom om grundläggande algoritmer för sökning, sortering och lagring.

Kunna, i en given situation, välja lämplig metod och argumentera för valet. 

Kunna implementera den valda metoden.

Kunna, i en given situation, välja lämplig metod och argumentera för valet. 

Kunna på ett i stort sett effektivt och välstrukturerat sätt implementera den valda metoden.

Kunna, i en given situation, välja lämplig metod och på ett i stort sett övertygande sätt argumentera för valet. Kunna på ett i stort sett effektivt och välstrukturerat sätt implementera den valda metoden.

Kunna, i en given situation, välja lämplig metod och på ett övertygande sätt argumentera för valet. Kunna på ett i stort sett effektivt och välstrukturerat sätt implementera den valda metoden.

Kunna, i en given situation, välja lämplig metod och på ett övertygande sätt argumentera för valet. Kunna på ett effektivt och välstrukturerat sätt implementera den valda metoden.

Examineras genom övningsuppgifter, muntlig tentamen, hemtentamen och laboration

Betyg

E
  • 50% hemuppgifter
  • alla (4) labbar
  • tenta
D 75% av hemuppgifterna
C En extralabb
B Båda extralabbarna + att ordinarie labbar klara senast 7/3
A Hemtenta + munta + 2 extra labbar + ordinarie labbar klara senast 7/3

Hemuppgifter

Hemuppgifter skickas in per epost till Marcus Dicander dagen före övningen senast kl 21.30 (Det är viktigt att texten "[oop16]" inklusive klamrar finnas i topic (ämnesraden) när du skickar dina hemuppgifter till Marcus) . Om man inte lyckas lösa en hemuppgift eller är bortrest kan man i efterhand komplettera med en annan uppgift dock senast 17:e mars 2016. Högst fyra nya uppgifter kan kompletteras. 

Hemtalslösningarna ska kunna föredras och diskuteras på övningarna därför är det viktigt med närvaro de övningar man gjort hemtal till. I undantags fall kan man vara frånvarande några gånger t.ex. p.g.a schemakrockar. Om ni inte kan närvara på övning ni gjort hemtal till är det viktigt att ni anger detta i samma epost eftersom det inverkar på planering.

Labbar

Labbarna ska vara redovisade senast måndagen den 7:e mars 2016. Om man inte hinner klart labbarna finns det möjlighet att redovisa i början på juni då det anordnas ett gemensamt tillfälle, se separat hemsida

Se till att få underskrift på labbarna när ni redovisar. Det är ert ansvar att visa att ni har redovisat labben. När labben är inrapporterad i rapp (rapp.csc.kth.se) behövs inte underskriften längre.

Hemtenta

För betyget A måste man göra hemtentamen och för att få göra hemtentamen så måste man ha uppfyllt kraven för betyget B.