Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Visa version

Version skapad av Vahid Mosavat 2015-01-21 13:20

Visa < föregående | nästa >
Jämför < föregående | nästa >

Övningar

För att klara kursen behöver man få godkänt på minst 50% av hemtalen. Hemtalen redovisas på övningstillfällen därför närvaro på övningarna är viktigt.

Instruktioner för redovisning av hemuppgifter

  • Maila in övningsuppgifterna till övningsledaren (dicander@kth.se) före övningen om inte annat har sagts på tidigare övning. Bifoga då kod som java-filer. (Ej word-dokument eller liknande) Se till att det framgår vad du heter i mailet (använd gärna kth-mailen) och . Kommetera gärna in ditt namn även i koden
    (Det är viktigt att texten "[oop15]" inklusive klamrar finnas i topic (ämnesraden) när du skickar dina hemuppgifter till Marcus)
  • Övningar måste mailas in före klockan 21.30 dagen före övning
  • För att få uppgiften registrerad är det även obligatorisk närvaro. Om du har svårt att närvara tillräckligt mycket kan vi komma överens om en individuell lösning. Observera att det inte är närvarokrav för att bli godkänd på "restövningarna"
  • Du måste även vara beredd att redovisa din lösning inför klassen under övningen
  • Om du blir plötsligt sjuk och inte kan närvara kompletterar du med restuppgifterna.
  • Ditt resultat kommer registreras i rapp inom en vecka

Restövningar

Om du missat övningar under kursen finns det några du kan komplettera med nedan. Maila in eventuella kompletteringar till övningsledaren senast 2 veckor efter sista övningen. År 2015 innebär denna deadline 2015-03-18 kl 12:00 dvs exakt två veckor efter att sista övningen avslutats. En av uppgifterna räknas som två eftersom den är lite mer omfattande. Man kan komplettera både för att uppnå 50% eller 75%. Extrauppgifterna behöver inte redovisas muntligt. 

Övning 45: Skriv ett program som läser en fil och ersätter alla priser på formen ”xx kr” eller ”xx.xx kr” med motsvarande moderna form ”SEK xx” respektive ”SEK xx.xx”.

Övning 49: Givet ett binärt träd skriv metoder, ev i en subbklass till det binära trädet, som

  1. Beräknar ett träds höjd
  2. Räknar löven
  3. Kontrollerar om två träd är innehållsmässigt lika
  4. Kopiera ett träd
 
Övning 52: Antag att vi inte är intresserade av att sortera, utan endast av att finna den k:te nyckeln i storleksordning. Visa hur man kan skriva om quicksort för att lösa problemet.
Övning 59 - I binärsökning delas vektorn i två delar och sökningen fortsätter i den del där elementet kan finnas. Skriv en sökmetod där vektorn delas i tre delar.
Labyrintövning (Ersätter två övningar!)

OBS: Du behöver inte konstruera egna rutiner för quicksort eller binärsökning. Du behöver heller inte skriva ett eget träd. Använd gärna färdig kod som du modifierar för ändamålet. (Se exempelvis föreläsningsanteckningarna för kodexempel. Det binära trädet från övningen finns upplagt på sidan med exempelkod under "Restövningar". De numrerade övningarna ovan finns i övningshäftet.