Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH Innovation Brighter Program

Om programmet

Följ med KTH Innovation till en av världens ledande innovationshubbar! Lär dig om internationell affärskultur, bygg ditt nätverk och bli inspirerad

Brighterprogrammet är till för dig som har ett startup-projekt som du i framtiden vill lansera på en ny marknad. I programmet får du koll på vilka steg du behöver ta när det är dags att expandera utanför Sveriges gränser.

Har du som mål att lansera din startup på den globala marknaden i framtiden? Vill du få inspiration och lära dig från experter i några av världens främsta innovationsekosystem? Då ska du söka till Brighterprogrammet!

Bra att veta

Programmet innefattar: Två förberedande workshops i oktober, följt av en veckas program i Paris i vecka 49.

Kostnad: Programmet är kostnadsfritt. KTH Innovation står för boende men du betalar själv din flygbiljett. Varje team kan skicka två deltagare på resan. Alla som antas till programmet ges möjlighet att söka ett resestipendium tack vare KTH Innovations samarbete med Grosshandelssocieten inom Stockholms Borgerskap.

Antagningskriterier: Studenter, forskare, eller anställda på KTH med ett startup- eller nyttiggörandeprojekt och ambitionen att bygga ett bolag som kan växa internationellt kan söka till programmet. Programmet är också öppet för studenter och anställda vid de lärosäten KTH samarbetar med inom innovationskontoret och Sustainable Energy Action (SEA).

Efter programmet: Efter programmet har du ökat dina insikter om vad som krävs för att nå en global marknad. Du kommer ha utökat ditt nätverk och ha förbättrat din pitch och kommunikation.

Destination 2024 

Paris

För första gången åker KTH Innovation och Brighter-programmet till Frankrike med startups inom digital deeptech och nya material. Frankrike har de senaste åren satsat mycket på innovation och startups, särskilt inom deeptech-området.

Paris, med sina många innovationshubbar, nationella och regionala satsningar, starka universitet och forskning i världsklass, kommer att stå värd för årets Brighter-program. I programmet ingår workshops i lokal affärskultur, nätverkande, besök hos utvalda organisationer i ekosystemet samt pitchmöjligheter och möjlighet att nätverka med lokala grundare och investerare.

Resestipendier

Alla personer som antas till programmet ges möjlighet att söka ett resestipendium tack vare KTH Innovations samarbete med Grosshandelssocieten inom Stockholms Borgerskap.

Teamen i programmet

Gruppbild framför NASA-logga

Många framgångsrika startups har tagit sina första steg på den globala marknaden i Brighterprogrammet. Genom möten med lokala experter, investerare och kontakten med ett nytt ekosystem har de fått inspiration och motivation att ta sina idéer till nästa nivå.

På bilden: Besök på NASA's Ames Research Center i Silicon Valley.

Möt Brighterprogrammets alumner

Porträtt av Tanmoy Bari

Greenely

"Vi lärde oss otroligt mycket från de externa mötena. För mig personligen var viktigt och intressant att få spendera tid med andra duktiga entreprenörer och få upp ögonen för ett internationellt perspektiv, men också att få se och testa på tempot, atmosfären och upplevelser kring hela startupmiljön som hägrar där borta."

- Tanmoy Bari, grundare av Greenely . Deltog i Brighterprogrammet i Silicon Valley 2014. Idag är Greenely ett av Sveriges snabbast växande elbolag.

Porträtt av Dora Palfi

ImagiLabs

"Det var fantastiskt att träffa olika organisationer och företag i New York, att möta andra grundare och diskutera med de andra teamen i programmet. Det är lätt att fastna i sina egna problem, så det var jättebra att höra vad andra kämpar med, gör bra, eller till och med gör bättre än dig. Det var en riktig boost för vår personliga motivation!"

- Dora Palfi, grundare av ImagiLabs . Deltog i Brighterprogrammet i New York 2018. Deras app har lyfts fram i Apples keynotes och installerats av över 150 000 kodare i 99 länder. 

Porträtt av Karoly Szipka

IPercept

"Brighterprogrammet hjälpte oss att förstå vad som krävs för att komma in på den tyska marknaden så att vi kunde sätta en realistisk tidslinje och strategi. Vi fick också mycket praktisk kunskap, som tillsammans med nätverket vi fick hjälpte oss att säkra våra första kunder i Tyskland."

- Károly Szipka, KTH-forskare och grundare av IPercept . Deltog i Brighterprogrammet i München 2019. IPercepts lösning används idag av de ledande industriföretagen i Sverige och Europa.