Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Flying Colors grundaren: ”Alla har skapandet i sig”

Publicerad 2015-04-10

Appen som baseras på teknik från KTH och är ett ritprogram till iPad där man på ett enkelt sätt kan illustrera i 3D med vanliga konsumentprodukter som stöd.

Den nylanserade appen 'Flying Colors' ska göra det lättare för allmänheten att väcka lusten till att skapa och vara kreativ.

Med andra ord, det behövs inga dyra 3D möss eller avancerade hjälpmedel, utan tekniken är framtagen så att vem som helst kan skapa med hjälp av fingrarna direkt på skärmen. Appen ska nu öppna upp för en värld inom 3Dgrafik för gemeneman och huvudsakligen består interaktionen av fingermålning.

- Vi tror att alla människor skulle kunna bli 3D-grafiker, eller 3D-konstnärer och Flying Colors gör detta så tillgängligt som möjligt, det är bara att börja rita! Säger Joakim Rasmuson, grundare av appen.

Modern teknik i utbildningssyfte

Rasmuson är nyligen utexaminerad civilingenjör i datateknik på KTH och han designade och utvecklade Flying Colors som en del av sitt exjobb. Tillsammans med sin handledare Mario Romeo jobbar de nu tillsammans på att utveckla appen som precis släppts i AppStore och hoppas kunna ta vid tekniken i utbildningssyfte.

- Barn kan utveckla sin spatiala förmåga och arkitekter eller  designers kan snabbt ta fram tredimensionella skisser, så det ser riktigt lovande ut, säger han.

Vad hoppas du på härnäst?

- Då vi riktar oss till såväl gamla som unga som gillar att skapa hoppas vi att fler vågar vara kreativa och ladda upp sina alster i vårt 3D-galleri. Man behöver inte vara proffs, bara sugen på att testa något nytt!

Flying Colors får hjälp av KTH Innovation och är även ett av casen i . och du kan läsa mer om appen på deras egna hemsida!