De tre Examinationsmomenten är det enda obligatoriska. Dessa är laborationer, automaträttade obligatoriska inlämningsuppgifter och tentamen. Tentamen och tidsgränsen för de automaträttade obligatoriska inlämningsuppgifterna ligger i slutet av kursen. Detta innebär att studenten själv måste ta ansvar för sina egna studier i högre grad än vad som är fallet om det finns till exempel kontrollskrivningar eller andra moment som ger bonus till tentamen. Upplägget premierar mognad och ansvarstagande. Till stöd finns ett arbetsschema i canvas som bland annat ger en rekommenderad takt för de automaträttade inlämningsuppgifterna. Examinationen av laborationerna sker dock kontinuerligt under kursens gång.
Vi vill stödja olika lärstilar, därför finns mycket dokumentation och videos på kurswebben för de som vill studera själva och/eller för repetition osv. På övningarna är det kort upprepning av teori följt av uppgiftslösning. Räknestugorna ägnas åt frågor från studenter angående uppgifter, labbar eller dylikt.
Inlämningsuppgifter
Examinationsmoment INL1 - Inlämningsuppgifter, 3,0 hp, betygsskala: P, F
Inlämningsuppgifterna är utformade för att stödja din inlärning i ämnet. De är automaträttade och löses via Canvas. Inlämningsuppgifterna bör göras i den takt som anges i arbetsschemat. Detta för att du ska jobba kontinuerligt. Det finns dels obligatoriska automaträttade uppgifter och dessa är på nivå E som kan ge godkänt kursmoment i ladok (INL1). Dessutom finns frivilliga automaträttade uppgifter.
Laborationer
Examinationsmoment LAB1 - Laborationer, 3,0 hp, betygsskala: P, F
Fullföljda laborationer ger godkänt kursmoment (LAB1, 3p). Samtliga laborationer måste genomföras före aktuella tidsgränser. Kontrollera på Mina Sidor att Dina laborationer är rapporterade i LADOK en vecka efter tentamen. Om någon laboration inte blir klar i tid så finns en möjlighet att göra klart den i uppsamlingsperioden i slutet av kursen. Det som därefter återstår kan göras klart i nästa kursomgång. Alla laborationer måste göras inom loppet av 18 månader.
Tentamen
Examinationsmoment TEN1 - Skriftlig tentamen, 3,0 hp, betygsskala: A, B, C, D, E, FX, F
Anmälan till tentamen är obligatorisk och sker på Mina sidor (KTH-nivå).
Tentamenstid: 4 timmar
Tentamenshjälpmedel: Räknedosa, samt Betahandbok eller liknande. Tillåten formelsamling i Elektroteknik. På en avsedd sida i formelsamlingen får egna handskrivna anteckningar inklusive handritade bilder finnas, dock inga lösta uppgifter eller beskrivningar av lösningar. På de övriga sidorna i formelsamlingen får endast platsmarkeringar skrivas in. Utskriften av formelsamlingen skall vara A4 och dubbelsidig. Hjälpmedlen delas ej ut vid tentamenstillfället. Länk till extentor och formelsamling finns nedan.
Tentamen består av två delar och är fyra timmar lång
Del E_del Har 5 uppgifter med sammanlagt 20 deluppgifter a) b) c) ... där man kan få 0p eller 1p per deluppgift. Totalt max 20p. Ger betyg F, Fx eller E.
Del A_del Har 5 uppgifter och totalt 20P. Ger betyg E till A om betyg E på E_del.
E_del är begränsad på så sätt att alla områden, moduler i arbesschemat inte ingår. Ytterligare en begränsning är att uppgifterna är av mer grundläggande karaktär, Uppgifter från nedanstående modul i arbetsschemat kommer inte att ingå:
-Mikrokontrollern och omvärden.
Gränserna kan på förekommen anledning ändras av examinator
14P på E_del ger Fx.
För betyg E krävs att minst 15p blir godkända på del E_del.
För högre betyg än E krävs dessutom resultat på del A_del enligt nedan.
För betyg D krävs minst 5p.
För betyg C krävs minst 9p.
För betyg B krävs minst 13p.
För betyg A krävs minst 17p.
Årscykel för tentor
Ordinarie tentamen efter P2 (Januari) samt efter P4 (juni). Omtentamen i augusti. Alla tillfällen kan utnyttjas oavsett kursomgång och program.