Hoppa till innehåll

Saker jag saknar

Handen på hjärtat så har jag det alldeles för bra här i Brisbane, vilket gör att det är rätt få saker jag saknar, men självklart finns det några. Och förutom det absolut mest uppenbara, att krama vänner och familj, kommer här en liten lista.

  1. Att kunna ringa vänner och familj
    Självklart kan man ringa hem, men tidsskillnaden, särskilt nu när Sverige ställt om till vintertid, är 9 timmar. Det gör att det inte är supermånga timmar per dag som är rimliga för ett samtal vilket är trist.
  2. Min tvättmaskin
    Låter ju kanske lite bortskämt, men här på Grace College tvättar maskinerna bara med kallvatten för att ”spara energi och därmed miljön”. Jag tror mest att de är lite snåla, men det är en annan femma. Hur som helst så känns det inte som att kläder blir riktigt rena och jag ser fram emot att tvätta igenom allt jag haft med mig när jag kommer hem.
  3. Att välja sin mat
    Apropå bortskämt haha, men jag är så löjligt trött på att äta kyckling vilket serveras till alla måltider här, både lunch och middag. Kommer man lite senare kan man ofta få det vegetariska alternativet istället, om det finns något kvar.

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.