Hoppa till innehåll

Resa till Uruguay – Colonia del Sacramento

Då var det dags för första resan utanför landet, en Day-Trip till Uruguay med färja! Mellan Uruguay och Buenos Aires befinner sig hav eller som vissa påstar slutet av en flod, men oavsett vilket det faktiskt är så är det lättast att ta sig till Uruguay härifrån med hjälp av en färja på cirka en och en halv timme.

Colonia del Sacramento är en väldigt liten kuststad men med sin historia och en känsla av stillhet och lugn som ibland är svår att hitta på Buenos Aires livliga gator. Det finns även stränder en bit från staden och många väldigt vackra restauranger vid kusten.

Jag fick även turen att ha fint väder den dagen och kunde njuta av alla pittoreska gator vandrandes. Jag besökte även en liten lokal marknad där allting var handgjort och köpte några souvenirer. Det finns även väldigt mycket stenar och kristaller i området, så många smycken innehåller just dessa som säljs där. Jag passade på att köpa en fin ring!

Palmer bryts av av stora träd som endast börjat blomma och det finns hyfsade kontraster i vegetationen. Solnedgången som sa adjö till mig var en av dom finaste jag sätt på senare tider och gav ett vackert avslut på dagen i Colonia del Sacramento, Uruguay.

Bienvenidos! Mitt namn är Samantha och här kommer ni få höra om allt mellan jord och himmel från mitt utbyte i Buenos Aires under höstterminen!