Hoppa till innehåll

Betyg utland vs hemma

Betygsättningen här är väldigt tydlig, vid kursstart får man tillgång till kursens innehåll och hur man kommer att bedömas för de olika uppgifterna och inlämningarna, väldigt strukturerat. Det enda jag kan sakna är att man får reda på tentadatum otroligt sent, ca 4-5 veckor innan det är dags. Egentligen spelar den informationen kanske inte superstor roll, men jag som vill iväg och resa vidare i Australien är ju ganska nyfiken på när jag kan lämna med gott samvete.

Betygsystemet här är på en skala från 1-7 där 7 är max men tyvärr överförs inte betygen till KTH utan där blir det istället ett pass/fail för de kurser man läst utomlands.

På ett sätt lite tråkigt när man kämpat för att göra bra ifrån sig i kursen, men på ett annat sätt kan det kännas lite skönt när man har svårigheter med till exempel språkbarriärer, kluriga uppgifter eller slappa gruppmedlemmar.

I en av mina kurser ritar vi tekniska ritningar av ett tehus i trä, tehuset ska också lämnas in som modell och såhär ser min ut just nu. Har hittills lagt ca 12 timmar på att limma dessa små ”tändstickor”, det kan man ju kalla tålamodsprövande. Har aldrig haft så mycket nytta av min pincett som nu.

I Brisbane, Australien och läser kurser på UQ i 6 månader.