Hoppa till innehåll

Het Nieuwe Instituut Archief.

Idag har jag varit i Rotterdam och besökt stadsarkivet tillsammans med min grupp från CRASH-kursen. Vi ska analysera en byggnad som renoverades år 2000 och i princip se om den blev så bra som det verkligen kunde gå att få. Orginalbyggnaden byggdes på 60-talet så för att få fram ritningar och information hade vi bokat möte på arkivet i Rotterdam. Jag har ju varit på arkiv i Stockholm men detta var lite samma grej som Arkdes kan man säga, dock mycket coolare byggnad. Faktiskt lite kul, en lärare jag hade möte med igår jobbade på firman som ritade arkivet. Arkitekturvärlden är liten här i Holland och många duktiga arkitekter föreläser eller är professorer på just TU Delft. Vilket är jättebra tycker jag, det blir lite mer verklighetstroget i och med att de faktiskt har eller är ute och jobbar på framgångsrika byråer samtidigt.
Arkivet vi besökte var i alla fall hur fint som helst. Det var inte det jag väntat mig. Hade sett framför mig att vi skulle få sitta i ett tråkigt grupprum men vi fick så öppet i det fina biblioteket och bläddra bland alla dokument. Jag hade kunnat flytta in där. Det var verkligen så fint, en blandning mellan design, industri och personlighet. Älskar.
Efter arkivet testade jag mina första bitterballer (osäker på stavningen). Det är i alla fall någon form av köttsås som är friterad till små bollar. Jag är inte jättemycket för friterad mat (stort undantag är Nuggets på donken dock) men dessa var hur goda som helst. 10/10 poäng.

Ha det bäst!
/Linnéa

Florian och Tycho utanför arkivet Bild från entrén Bild på Tycho inne i biblioteket Bild inne i biblioteket Tycho och Florian kollar på ritningar i arkivet Bild på byggnaden (arkivet) utifrån Bild inne från biblioteket Bild inne från biblioteket

Linnéa heter jag och pluggar nu fjärde året på arkitekturprogrammet. Jag kommer vårterminen 23 göra utbyte på TU Delft och flytta till Holland. Häng med på mitt äventyr!