Hoppa till innehåll

Vykort från Verona

Idag bestämde jag mig för att åka till Verona över dagen, det tar bara en timme med tåg från Padua. Eftersom jag inte hade planerat det innan så blev det ett solo-äventyr. Själv tycker jag att det är ganska skönt att blanda resor med andra och att resa själv. Det är alltid kul med sällskap men det blir mer flexibelt att åka själv!

Verona är mest känt som staden där Shakespeares Romeo och Julia utspelar sig. Bland annat så finns Juliets balkong och en staty av henne där. Statyn är känd för att ge tur om man klämmer på hennes vänstra bröst — enligt legenden ger det tur i kärlek.

Det är en väldigt gammal stad med mycket ruiner, bland annat en amfiteater och kvarlämningar både från romarriket och de gamla grekerna — de går att se på museet Maffeiano (som konstigt nog inte har att göra med maffian). Stadens flagga är konstigt nog lik Sveriges flagga, när jag sa det till min italienska kompis sa han att Vincenzas flagga liknar den danska. Förutom ruinera kan jag också rekommendera marknaden på Piazza Della Frutta, utkiksplatsen Castel San Pietro och naturligtvis att passa på att äta gelato.

Ci vediamo!

Medicinsk bioteknik 5:e året, Università di Padova i norra Italien.