I fredags blev jag klar med min sista presentation, det ledde till att jag äntligen kunde ta lite ledigt och njuta av staden.
Om bara ett par veckor kommer jag åka härifrån och därför ser jag nu till att se mig omkring innan det är för sent.
Till exempel den fredagen så gick jag till en park i området Diamond Hill, där fanns det dessutom ett buddhisttempel, Chi Lin Nunnery. Detta blev mitt första tempelbesök i Hongkong faktiskt och jag blev verkligen inte besviken.
Senare vandrade jag in till staden igen. Jag testade Tsukemen, kalla nudlar som man doppar i en varm sås. Jag besökte också ett par kaféer som tydligen skulle vara kända, delvis för att också vara väldigt gömda och man faktiskt behövde leta lite efter.
På kvällen gick jag med några kompisar och åt lyxig dim sum på resturangen Yum Cha (bokstavligen Dim sum på kantonesiska).
En väldigt trevlig Fredag. Lördagen blev minst lika bra. Kommer i nästa inlägg!
Nan Lian Garden, ett väldigt pittoreskt och kinesiskt inspirerad park mitt inne i staden som får en att känna sig som man är i urtida kina
Chi Lin Nunnery. Tydligen fick man inte ta bilder av interiören men utsidan av templet var minst lika vackert enligt mig
Tsukemen. Ungefär som ramen, fast du doppar kalla nudlar i sås. Lika roligt att äta som det är utsökt
Café Corridor är en riktigt gömd pärla nära Times Square i Hongkong. Man behöver leta sig efter ett litet hål i väggen… bokstavligen! Sen belönas man med bästa kaffet i staden
Mum’s not home är ett annat kafé som ligger ganska gömd i Yau Ma Tei. För att hitta detta behöver gå upp till andra våningen av en väldigt vanlig byggnad och sen hitta detta hipster kafé och få serverad både gott té och goda cheesecakes
När jag säger lyxig dim sum menar jag inte bara dyr utan också vackert. Detta är Char Siu Bao, BBQ pork buns i form av söta grisar.
Egg custard buns… dom stirrar på dig
Vill du verkligen äta den här rackaren?… Äsch, det är gott ju