Hoppa till innehåll

Mid-term break

Nu imorgon börjar mid-term break för alla studenter på HKUST. Det innebär praktiskt taget lov för de flesta, inga föreläsningar och bara chillande… Eller nja, kanske inte. Vissa inklusive mig har en och annan inlämning som man kommer fortsätta jobba med. Men med en hel vecka ledighet kommer man definitivt ha tillfälle att göra lite saker under dagarna som man annars inte gjort. Så jag har en lista som jag ska försöka gå igenom.

Dim sum: Det var ett tag sen inser jag nu som jag åt dim sum. Ska försöka hitta något najs ställe att testa och kanske lägga ut några fina bilder.

Hot pot: Denna klassiska maträtt är som fondue fast med kinesisk soppa istället. Jag har hittills bara testat det en gång men måste äta det minst en gång till innan utbytet är över, och såklart ge en bra beskrivning av det här på bloggen!

Kaférunda: Jag skrev ett inlägg förut om en rad kaféer som jag  testade på. Jag vill göra något liknande igen, fast denna gång med kanske mer traditionella Hongkong-kaféer. Så kallade Cha Chaan Teng. 

Souvenirer: Terminen har bara en och en halv månad kvar av sig och det är inte så lång tid kvar för att hitta några snygga souvenirer att ta med sig hem. Jade market och Ladies market har jag tittat förbi men aldrig riktigt köpt något från, så de är något jag ska se till att göra.

Thailand: Jag har varit ganska mycket ”on the fence” när det kommer till Thailand-frågan. Jag kan nog säga med säkerhet att jag förmodligen kommer att resa dit någon gång i maj om jag gör det, men först måste jag planera och se hur min maj-månad kommer att bli innan jag tar ett beslut. Stay tuned för det.