Hoppa till innehåll

Fåglar på campus

Finns en hel del fåglar här på campus. Senaste gången min familj ringde mig så var det soligt och fåglarna sjöng så det ekade i hela campuset. Mina föräldrar tyckte det lät som en tropisk djungel och trots att jag bott här i en och en halv månad (wow, tiden går fort) nu så tycker jag alltid det känns så exotiskt att vara här.

En hel del gråsparvar finns det och de går ibland att hitta inne i campuset food courts och leta smulor. Ibland smiter de även in i vårt common room.

Kinesisk majna brukar också ofta sitta och spana vid canteen balkongen. Dessa ser ut som en stor koltrast hane med en lika becksvart tuppkam.

Ibland ser man också en eller två Brun glada glida förbi, dessa finns det ganska gott om i Hongkong då de drar sig till städer trots att de är ganska stora rovfåglar.  Enligt wikipedia är det för att de dras till soptippar och avstjälpningsplatser. När jag satt i karantän brukade jag alltid spana efter dom.

Om jag hade några bra bilder på dessa fåglar hade jag visat men tyvärr är min mobilkamera inte jättebra att zomma in på dom. Är ni nyfikna på dom kan ni gå in på hkustbirds på Instagram som tar riktigt bra bilder på de exotiska fåglar som finns här på campuset.