Hoppa till innehåll

En kaférunda och ett par souvenirer

Denna tisdag var jag helt ledig och efter en lång helg med en massa pluggande kände jag att det var dags för ett nytt äventyr i staden.

Resultatet ser ni nedan. En hel dag tillbringade jag i Hong Kong Island där jag hade en liten kaférunda i området Sheung Wan som är del av områdena i Hongkong mycket populärt bland expats. Det innebär är det är proppfullt med restauranger, och särskilt kaféer. Jag kom dit tidigt på morgonen (om man kan kalla 11 tidigt) och redan på jakt efter mitt första stopp gick jag förbi några läckra ställen. Men jag började först med att gå till ett kafé som hette Lasanna som ska vara ganska berömt. Beställde deras rekommenderade Sakura latte, en varm kopp av rosa som smakade som om man gjort en jordgubbsglass i form av kaffe.

Efter det började jag bli lite hungrig men ville inte äta lunch riktigt än så jag tog mig till ett ställe som TimeOut sa skulle ha instagramvänliga maträtter. Cafe Zomato bjöd på en fantastisk avokadotoast och en vacker svan på latten.

Sen var det dags  för en av höjdpunkterna, när jag besökte det svenska Tiny Island som hade svenska kanelbullar och ”svenskt” kaffe! Det var som att vara tillbaka i Sverige igen.

En äppeldrink senare från ett street-food hak så gick jag för att träffa en kompis i Wan Chai, också ett ställe som är känt för några bra restauranger och åt Vietnamesisk Pho. Till det drack jag en milkshake på avokado! Jag vet vad ni tänker ”Hur sjutton smakar det ens?” Riktigt gott är vad det gör, faktiskt lite fräscht jämfört med till exempel en chokladshake. Verkligen något att rekommendera.

Jag och min kompis gick senare för att köpa lite vykort och souvenirer i stationery shops. The Tree Stationery hette stället. För att ta sig dit behövde man gå till Times Square, en byggnad bredvid och gå upp två våningar i ett trapphus för att komma till denna trevliga lilla butik med massa papperskonst, lokalt gjorda hantverk med mera och en väldigt trevlig dam till ägare som hade mycket att berätta om Hongkong och allt hon sålde.

Efter vi fått våra souvenirer så hade klockan passerat 18:00, vilket innebar att vi inte kunde sitta inne nånstans. Men då köpte vi varsin kopp matcha på take-away från The Matcha Tokyo i närheten. Jag måste säga att jag inte varit super förtjust i matcha tidigare, men ärligt talat så är jag ändrat mig helt gällande det. Kanske är atmosfären här i Hongkong som ändrar en.