Hoppa till innehåll

Restriktioner förlängs i Hongkong

I tisdags så kom Hongkongs regering ut med att nu med så många nya fall tänker de förlänga restriktionerna om social distansering fram till och med 20 April. Dessa restriktioner är bland annat stängning av nattklubbar, barer och gym. Restauranger får inte ha servering efter klockan 18:00, och flera kastar ut en innan dess. Dessutom är det endast två och två per grupp, vare sig på restaurang eller allmänt utomhus. Munskydd ska bäras överallt, även när man går på hike och idrottar. 

I Mars ska man testa sig tre gånger, och det är obligatoriskt. Det ryktas även om att man måste göra snabbtester varje dag mellan testerna, men jag har inte sett en tydlig källa på det.

Dessa restriktioner har varit en stor överraskning till både mig och många av mina utbyteskamrater. Detta var något vi hade hoppats att slippa. Att inte få hänga allihopa i grupp har varit något av det sorgligaste. Det är väldigt tråkigt att det behövt bli så här, och vissa funderar på att åka till Thailand istället för att stanna kvar i Hongkong. Våra lektioner är alla online just nu och så kommer det förbli resten av terminen enligt skolan, så vi behöver inte ge upp studierna i vilket fall. 

I mitt fall så tänker jag att jag inte åka riktigt än. Det finns fortfarande saker att göra och finns en vilja finns en väg. Men som det ser ut så kommer jag definitivt att åka från Hongkong mycket tidigare än vad jag i början hade planerat.

2 reaktioner till “Restriktioner förlängs i Hongkong”

  1. Hur blir det till hõsten tror du, fōr/med nya utbytesstudenter?

  2. Hej Simon,

    Det är alldeles för tidigt att säga hur det kommer bli under höstterminen. Jag hoppas såklart att pandemin ska vara helt över då så att nya utbytesstudenter kan få uppleva Hongkong till 100% som den fantastiska staden den är.
    Är du utbytesstudent skulle jag ge som råd i att avvakta just nu. Det kan bli bättre.

    Mvh
    Max

Kommentarer är stängda.